Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anna Haag og Emil Jönsson:

- Det er spesielt å være skiløper. Det blir forhandlinger med landslaget før vi får gifte oss

Anna Haag og Emil Jönsson forlovet seg i sommer.

BARE LER: Emil Jönsson og Anna Haag vil gjerne gifte seg i sommer, men sliter med å få plass til det i landslagskalenderen. <br>Foto: Nils Petter Nilsson / EXP / TT / NTB Scanpix
BARE LER: Emil Jönsson og Anna Haag vil gjerne gifte seg i sommer, men sliter med å få plass til det i landslagskalenderen.
Foto: Nils Petter Nilsson / EXP / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): De er bare ett av mange par i langrennseliten, men Anna Haag og Emil Jönsson har støtt på utfordringer som de muligens er alene om:

De vet ikke når de får lov til å gifte seg!

Etter å ha vært samboere i flere år forlovet de svenske skistjernene seg i sommer, men enn så lenge har de altså ikke klart å fastsette en dato for bryllupet.

Dagbladet møtte de to i en fasjonabel hotell-lobby i Sveits i forbindelse med verdenscuprennene der. Lett lattermilde forklarer de hvorfor de ikke har fastsatt dato for bryllupet ennå.

- Vi forsøker å finne en dato nå, men det er vanskelig, for vi har jo treningsleire og sånt å ta hensyn til, sier Anna Haag med en trillende latter.

- Det er forhandling nå. Med landslaget, legger Emil Jönsson til.

Landslagssjefen involvert

De to satser knallhardt fram mot vinterens ski-VM i Lahti, men det er ikke det som er utfordringa. Neste sesong er det som kjent OL i Pyeongchang, og da drar det seg til med treningsleire i sommerhalvåret også.

Anna og Emil ser for seg et sommerbryllup. Naturlig nok er flesteparten av det svenske langrennslandslaget på gjestelista.

- Rikard Grip (svensk landslagssjef, red.anm.) er involvert i datoplanlegginga, sier Haag.

- Er det sant?

- Ja, det er sant. Når vi begynte å se på datoer måtte vi sende dem til Rikard og spørre om hvordan det så ut med dem. Så spurte jeg ham i går om hvordan det ble med de datoene, og da svarte han: «Ja, du Anna, det er litt vanskelig». Det blir forhandling med Rikard, ler Anna.

- Det er spesielt å være skiløper. Det blir forhandlinger med landslaget før vi får gifte oss, legger Emil til.

- For et liv!

- Ojojoj, hva man får fram! Vi håper det kommer til å løse seg, sier Emil, og får en slags korreks av samboer Anna:

- Det kommer til å løse seg.

- Ja, og forhåpentligvis sånn at vi får giftet oss i sommer også. At vi får en uke fri, så vi får til det, sier Emil.

Landslagssjefen holder ikke igjen

Landslagssjef Rikard Grip er opptatt med helt andre ting når Dagbladet ringer ham for å høre om han har en uke å avse til et langrennsbryllup i sommer.

Om det er den forestående Tour de Ski og det gledelige svenske laguttaket som distraherer ham, eller om han rett og slett har glemt datoforhandlingene er uvisst, men Grip er oppriktig forvirret når vi spør om bryllupsplanleggingen.

- Nei, det vet jeg ingenting om, sier han til Dagbladet, før han etter litt påminnelser om situasjonen medgir at han er involvert.

- Jeg tror det løser seg når vi er ferdige med dette her. Det høres ikke ut som om det var noe problem, bare det ikke krasjer med treningsleirene vi skal ha i sommer. De vil nok ha med seg noen fra laget vårt i det bryllupet også, sier Grip.

Han aner ikke når bryllupet skal stå, men avviser at det er på grunn av ham at det drøyer med å spikre datoen.

- Nei, jeg holder ikke igjen, men det gjelder å finne en løsning som alle parter er fornøyde med, sier Grip.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!