Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er spesielt at det er på dagen 16 år etter

Norge har ikke tatt laggull siden 20. februar 1998.

16 ÅR: - Det er jo litt spesielt det da, har ikke tenkt over det. Man tenker jo tilbake på OL, og det er spesielt at det er på dagen 16 år etter, sier Bjarte Engen Vik om at Moan & co tok laggull på samme datoen. F.v: Bjarte Engen Vik, Halldor Skard jr., Fred Børre Lundberg og Kenneth Braaten. Scan-Foto: Tor Richardsen
16 ÅR: - Det er jo litt spesielt det da, har ikke tenkt over det. Man tenker jo tilbake på OL, og det er spesielt at det er på dagen 16 år etter, sier Bjarte Engen Vik om at Moan & co tok laggull på samme datoen. F.v: Bjarte Engen Vik, Halldor Skard jr., Fred Børre Lundberg og Kenneth Braaten. Scan-Foto: Tor Richardsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge har to OL-laggull i kombinert gjennom historien.

Det første kom 20. februar 1998 i Nagano.

Det andre kom 20. februar 2014 i Sotsji.

Bjarte Engen Vik gikk tredjeetappen for Norge i 1998, og har selvfølgelig sett de norske herrene gå inn til gull i dag.

LAGGULL:  Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak tok laggull i kombinert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGGULL: Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak tok laggull i kombinert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er jo litt spesielt det da, har ikke tenkt over det. Man tenker jo tilbake på OL, og det er spesielt at det er på dagen 16 år etter, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

- Stort og artig Sammen med Halldor Skard jr., Kennet Braaten og Fred Børre Lundberg tok han Norges første, og fram til i dag eneste, gullmedalje i lagkombinerten.

- Jeg husker selv at når vi vant at det var stort og artig, mimrer den tidligere kombinertløperen.

I 1998 fikk Fred Børre Lundberg gå i ensom majestet over mållinja, med det norske flagget i hendene. Jørgen Graabak hadde det litt mer travelt, da han sikret gullet for Magnus Moan, Håvard Klemetsen og Magnus Krog.

Som med dagens lag, hadde -98-utgaven en god langrennsløper på første etappe som la et godt grunnlag. Halldor Skard jr. ble omtalt som «en rakett» i norske medier etter laggullet i Nagano.

LEGENDARISK:  Hvem glemmer vel de flotte frakkene og hattene den norske troppen fikk med seg til Nagano i 1998? Scan-Foto: Tor Richardsen
LEGENDARISK: Hvem glemmer vel de flotte frakkene og hattene den norske troppen fikk med seg til Nagano i 1998? Scan-Foto: Tor Richardsen Vis mer

- Det er jo kjempegøy, sier Skard til Dagbladet om det at Norges andre OL-gull på distansen kommer på akkurat den samme datoen som den første.

Da Jørgen Graabak spurtet inn til gull på 10-kilometeren på tirsdag hadde ingen tatt individuell gullmedalje siden Bjarte Engen Vik vant 15-kilometeren i Nagano.

- Glad jeg har abdisert Den tidligere kombinertløperen er imponert over hva de norske herrene har fått til i Sotsji.

- For et mesterskap de har hatt, med så mange medaljer. Glad jeg har abdisert, ler Engen Vik.

Norge har med dagens gullmedalje tatt hele fire medaljer; to gull, ett sølv og en bronsemedalje.

- Det er fantastisk artig at de har lyktes så godt. Det er ikke bare en løper som er god, men et helt lag. Og det er artig å se hvor mye de skryter av hverandre, sier Engen Vik til Dagbladet.

Halldor Skard jr. sier han egentlig hadde håpet de burde blitt dyttet ned fra laggull-tronen for lenge siden.

- Jeg synes vi skulle vært dyttet ned for lenge før, men når det kommer er det kjempebra. Vi kan hvile på lauvbærene og kose oss med det vi gjorde den gangen, det er ikke vemodig i det hele tatt, ler Skard jr.

Hele Norges coronakart