Det er stafett i morgen. Hva er det som plager deg, Petter?

Mutt og innesluttet.

FALUN (Dagbladet): Tidligere i formiddag ble det norske stafettlaget presentert og ikke overraskende er det Petter Northug som skal gå ankeretappen for Norge.

Men trønderen var nesten ikke til å kjenne igjen på dagens pressekonferanse. Han satt med hendene foldet hele tida. Svarte kort og brutalt. Så i bakken. Det så ut som en 6-åring som ikke fikk spille Play Station eller hadde blitt frastjålet godteriet sitt.

Trykket stemning Ikke én gang i løpet av pressekonferansen trakk han på smilebåndet. TV 2 påpekte den mutte stemningen overfor landslagsjef Trond Nystad.

- Vi blir ikke i godt humor av å se deg her så tidlig på morgenen, sa Nystad og flirte før han la til:

- Alle er i godt humør. Dette er et pliktløp, men når vi kommer ut i løypa er vi glad og fornøyd.

Men selv om Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug humret litt av sjefens svar, reagerte ikke Northug. Ikke engang spørsmål om svenskene eller ankeretappen klarte å lirke mer enn én stavelse ut av 29-åringen.

Han minnet mer om den Northug vi så i høst. Den Northug som ikke snakket med noen om noe.

Ikke bekymra Vidar Løfshus sier til Dagbladet at han ikke er bekymra for Northug.

- Jeg tror ikke det er noe som skjer. De er spent og skal ut og forsvare Norges ære, de kommer inn her tidlig på morgengen og blir kastet til ulvene. Jeg tror det er en naturlig spenning og det er ingenting som bekymrer meg, sier han. Har de spist frokost?
- Petter Northug har helt sikkert ikke spist frokost. Han er lav på sukker tror jeg, humrer Løfshus.
Ville stille - Hvordan påvirker denne starten på dagen han videre? Han bryr seg null og niks om det som skjer i salen her.

- Han sa han ville være med laget. Det var null tvang å være her.

- Vi så det.

- He-he, det var et veldig sterkt ønske, sier Løfshus og flirer.

- Han sa han ville være med laget. Petter måtte stille opp på en pressekonferanse til denne uka, og valgte denne. Det var null tvang å være her.
Så får vi se i morgen formiddag om Northug er like klar som han selv sier at han er.