Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er stort å møte verdens beste spiller

Nadal gleder seg til drømmefinale mot Federer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafael Nadal hadde små problemer med å feie Rainer Schüttler av banen. Søndag er han klar til drømmefinale mot Roger Federer.

Spanske Nadal er klar for sin tredje strake Wimbledon-finale etter å ha slått tyske Schüttler 6-3, 7-6 (7-3), 6-4.

Tidligere på dagen fredag hadde Federer ordnet sin finaleplass etter seier over russiske Marat Safin. Dermed kommer første- og annenseedede til å møtes i Wimbledon-finalen i år. Det er en ren drømmefinale.

- Jeg spilte ikke opp mot mitt beste i denne semifinalen. Spillet var ikke av samme kvalitet som i kvartfinalen og i annen runde, sa Rafael Nadal etter at finaleplassen var sikret på Wimbledon-gresset.

Nå satser Nadal på å bli den tredje spilleren i historien som vinner French Open og Wimbledon-turneringen i en og samme sesong. Dersom han skulle vinne blir han også den første spanieren som vinner Wimbledon-turneringen siden Manuel Santana klarte det i 1966.

- Jeg er bare kjempefornøyd med å ha spilt meg fram til en ny finale. Det er stort å møte verdens beste spiller, sa Nadal lørdag ettermiddag

(NTB)

KRAFTFULL: Roger Federer har tradisjonelt slitt med Rafa Nadals kraftfulle spill. Nå møtes de to i en ventet finale på søndag. Foto: AFP/Scanpix
KRAFTFULL: Roger Federer har tradisjonelt slitt med Rafa Nadals kraftfulle spill. Nå møtes de to i en ventet finale på søndag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
image: - Det er stort å møte verdens beste spiller
SKUFFET: Rainer Schüttler servet godt, men kom aldri på høyden mot Rafa Nadal under ettermiddagens semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!