- Det er surrealistisk, sier Aalesund-kapteinen

Topper tabellen etter borteskalp mot Sarpsborg.

• Sarpsborg 08-Aalesund, 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Mens regjerende mester Molde står med fire tap på rad, er nabo Aalesund deres rake motsetning i årets Tippeliga-start. For «Tangotrøyene» har vunnet alle de fire første kampene sine, og topper dermed tabellen.

- Det er litt surrealistisk det som skjer. Vi vinner uke etter uke, og det er moro. Vi spilte bra i dag og holder nullen, sier Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation til C More etter kampen.

I dag var det Sarpsborg 08 som måtte bite i eget gress, etter at Abderrazzaq Hamed-Allah scoret rett før pause og Leke James fastslåtte sluttresultatet til 0-2 ti minutter før slutt.

- Det er sterkt og bra, men vi har litt marginer med oss. Mest fornøyd er jeg med forsvarsspillet vårt, sier Jan Jönsson etter kampen til C More.

Sarpsborg-trener Brian Deane tok tapet med fatning.

- Jeg følte vi var litt uheldige i dag, men Aalesund spilte bra. De var gode på kontringer, og dette var en lærepenge for oss. Vi har hatt en god start, så vi må bare bygge videre på det, sier han til C More.

Tam 1. omgang avsluttet med mål Det var langt fra et fyrverkeri av en førsteomgang, og før scoringen var det målscorer Hamed-Allah som hadde hatt kampens eneste sjanse. Da sto Duwayne Kerr i veien. Det klarte han ikke i det 44. minutt.

Fra midtbanen la Tremaine Stewart en nydelig stikker i bakrom. Om det var offside på Hamed-Allah er vanskelig å vite ut fra TV-bildene, som ikke viste situasjonen fra noen god posisjon. Uansett sov Sarpsborg-forsvaret, og alene med Kerr gjorde Hamed-Allah ingen feil denne gang.

Store Sarpsborg-sjanser Andreomgangen startet i motsetning til førsteomgang med et pang. I løpet av to minutter av startminuttene traff Sarpsborg både tverrligger og stang, før Stewart reddet en suser fra Thórarinn Valdimarsson på streken etter en corner.

Også Mohammed Elyounoussi var nære ved å finne nettmaskene, men en strålende Grytebust-redning forhindret Sarpsborgs toppscorer.

Og når det bikker imot på topp, gikk det som det ofte går, nemlig med scoring imot. For på en Aalesund-corner ti minutter før slutt avgjorde Leke James kampen med en hodescoring.

Dermed endte det 0-2 på Sarpsborg stadion.

Målløse for første gang For første gang i årets Tippeliga gikk dermed Sarpsborg målløse av banen.

Sarpsborg står nå med fem poeng og befinner seg midt på tabellen, mens Aalesund topper tabellen som eneste laget med kun seire.

FIRE PÅ RAD: Aalesund jubler for 1-0-scoring, 2-0-seier over Sarpsborg, fire strake seire i Tippeligaen og serieledelse. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIRE PÅ RAD: Aalesund jubler for 1-0-scoring, 2-0-seier over Sarpsborg, fire strake seire i Tippeligaen og serieledelse. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer