Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er surt å få vite at det bare er jeg som har troen på meg

Hilde om å bli VM-vraket til fordel for «jyplinger».

IKKE MED TIL FALUN: Det blir ingen VM-billett på Tom Hilde.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
IKKE MED TIL FALUN: Det blir ingen VM-billett på Tom Hilde. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske landslagsledelsen sto overfor et luksusproblem før hopputtaket til VM i Falun.

Anders Bardal, Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Rune Velta var allerede VM-klare, og tre utøvere kjempet om de to siste plassene.

Valget sto mellom Phillip Sjøen, Johann Forfang og Tom Hilde, bekreftet hoppsjef Clas Brede Bråthen etter søndagens konkurranse, hvor Anders Fannemel vant.

Nå er det bekreftet at Tom Hilde blir vraket.

- Det er surt å få vite at det bare er jeg som har troen på meg, sier en skuffet Tom Hilde til Dagbladet.

Skuffet Det er tredje gang Hilde blir utelatt fra en større begivenhet.

- Det er som med alle andre uttak, når man ikke er med: Man blir skuffa.

Han forteller videre at han har stor respekt for uttaket og for gutta, men føler at han kunne bidratt mer selv.

Ser lyst ut - Hvordan ser du på framtida?

- Neste sesong står ikke i fare, for nå begynner ting å se lovende ut for hoppinga mi. Jeg føler meg ung, frisk og rask.

- Selv om det er noen jyplinger som kommer opp, vet jeg vet at toppnivået mitt «bader» toppnivået deres. Jeg må bare få det ut, sier Hilde.

God form Etter NM sa landslagstrener Alexander Stöckl at juniorene Phillip Sjøen (19) og Johann Forfang (19) var med og kjempet om en VM-plass etter en solid innsats under junior-VM.

Begge har imponert landslagsledelsen, og vist god form. Johann Forfang vant blant annet individuelt gull, og Phillip Sjøen fikk med seg en bronsemedalje. De to var også med på laget som tok gull i mesterskapet.

- Resultatene de siste rennene var ikke de beste for Tom. Forfang har vist stabilt høyt nivå over lengre tid, mens Sjøen har vist et veldig høyt potensial, sa landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2, melder NTB.

Vraket til OL Tom Hilde ble også vraket til OL i Sotsji i fjor. Den siste av de fem plassene Norge hadde gikk da til Daniel-André Tande (19) fra Kongsberg.

- Det er aldri noe gøy å få knust drømmene sine. Jeg legger ned noen treningstimer til dette her. Når man ikke lykkes, er det ganske kjedelig, uttalte Hilde til Dagbladet.

Hilde har fem VM-medaljer og én OL-medalje på merittlisten. Han har også tre gullmedaljer fra NM.

Tidlig ferie Hilde er nå usikker på resten av sesongen. Han frykter at han heller ikke får hoppe mer i den gjeveste verdenscupen, og spøker med at det dermed kan bli en tidlig ferie.

- Det er to uker med VM der jeg enten må sitte på sofaen hjemme eller hoppe B-verdenscup. Så har vi bare seks plasser i verdenscupen etter VM. Jer er usikker på om jeg får være med der.

- Det blir vel å ta seg en kald en på Zanzibar, selv om jeg har lyst til å avslutte sesongen på en god måte. Jeg føler at formen er på vei.

Til helga blir det forøvrig hoppfest i Vikersund som VM-opplading, hvor skiflyging står på programmet.

VM-KLARE: Phillip Sjøen (i midten) og Johan Forfang (t.h) ble tatt ut til VM.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
VM-KLARE: Phillip Sjøen (i midten) og Johan Forfang (t.h) ble tatt ut til VM. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media