- Det er surt å ikke få med seg alle tre poengene her

Rosenborg heldige mot sjansesløsende Godset.

• Strømsgodset - Rosenborg 2-2 (1-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Det var en mektig ramme rundt søndagens storkamp mellom Strømsgodset og Rosenborg. Allerede før kampstart ble det ampert, da supportere barket sammen i Drammen sentrum. På Marienlyst stadion var det derimot for det meste god stemning.

Strømgodset ledet an på eget gress, og var det førende laget gjennom hele kampen. Stefan Johansen var svært skuffet etter at Godset bare fikk med seg ett poeng:

- Vi triller dem ut i dag, og skaper de største sjansene. Det er sinnssykt surt at vi ikke får med oss alle poengene, sier Stefan Johansen til C More.

Like før timen var passert kom Stefan Johansen og Muhamed Keita fullstendig aleine med Daniel Örlund. Førstnevnte førte ballen, og skøyt da han kom innenfor 16-meteren. Hele Marienlyst (bortsett fra Klokkesvingen) jublet for det de trodde var scoring, men Johansen traff bøylen bak målet.

- Jeg kan punktere kampen der. Får vi 3-1 er kampen kjørt. Jeg har ikke lagt skjul på at utlandet er en drøm. Men først må jeg øve på avslutninger, sier Johansen med et glimt i øya etter kampslutt til C More.

Drømmestart Strømsgodset åpnet som de pleier hjemme på «Gamle gress» - med ballen i laget. Etter hvert kom trønderne bedre med i kampen. uten at de klarte å skape de helt store målsjansene.

Ola Kamara viste heltemodig innsats da han kastet seg inn foran Daniel Örlund og fikk en tå på ballen. På 30 meter dukket Muhamed Keita opp, dro av et par Rosenborg-spillere, før han var aleine med nevnte Örlund. Avslutningen fikk han derimot ikke dreis på, og svensken i RBK-buret hadde små problemer med å holde ballen.

Det gjorde derimot Strømsgodset. Da kvarteret var spilt slo Ola Kamara en herlig gjennombruddspasning til Bismark Adjei «Nana» Boateng. Sistnevnte klinket til fra ti meters hold - rett i stolpen.

Like etter forsøkte Lars-Christopher Vilsvik seg fra 26 meter, men norsk-tyskeren, som spilte sin siste kamp for drammenserne søndag, traff ikke mål.

Rosenborgs første skudd på mål kom etter halvspilt førsteomgang da Nicki Bile Nilsen fyrte av fra skrått hold. Adam Larsen Kwarasey vartet opp med en god redning til corner.

To raske mål Til tross for et knepent spillemessig overtak for Strømsgodset den første halvtimen var det trønderne som tok ledelsen. Et perfekt slått frispark fra Tobias Mikkelsen fant pannebrasken til Tore Reginiussen. I duell med Lars-Christopher Vilsvik var Reginiussen overlegen, og stanget Rosenborg i ledelsen.

Men Adam var ikke lenge i Paradis.

Bare to minutter seinere utlignet Ola Kamara. Tidligere Rosenborg-spiller Øyvind Storflor slo en fantastisk stikkball til Kamara, som takket, bukket og satte ballen mellom beina på Daniel Örlund. To mål på to minutter og 1-1 i Drammen.

I minuttene før pausen hadde de blåkledde flere halvsjanser som fort kunne blitt farlige, men verken Ola Kamara eller «Nana» Boateng klarte å stokke beina inne i Rosenborgs 16-meter.

Flott frispark-mål To minutter etter avspark i den andre omgangen gikk Rosenborg i angrep. Nicki Bille Nilsen dro av Jørgen Horn på venstresida og slo inn foran mål. Der holdt Jarl André Storbæk på å sette ballen i eget mål. I stedet havnet den igjen hos Bille Nilsen, som igjen slo hardt inn foran mål. På det andre forsøket var det Stefan Johansen som nesten gjorde et ulykksalig selvmål, men Godset hadde marginene på sin side.

På det første Godset-målet var Øyvind Storflor servitør. Etter 54 minutter gjorde han hele jobben selv. Ola Kamara ble felt 22 meter fra Rosenborg-målet - dermed frispark. Det tok Storflor, og hva annet å gjøre enn å bøye ballen over RBK-muren og i det nærmeste hjørnet? 2-1 etter et flott frispark fra Storflor, men det kan nok stilles spørsmålstegn ved keeperspillet til Örlund i den situasjonen.

Store Godset-sjanser Ikke lenge etter var Muhamed Keita nære ved å gi drammenserne 3-1 da han skøyt fra 13 meter. Bare en god redning av trøndernes svenske sisteskanse hindret det.

Etter at Rosenborg åpnet omgangen best, var nå Strømsgodset best i alt de foretok seg en periode. De hvitkledde fra Trondheim så nærmest paralyserte ut i noen minutter etter 2-1-målet.

Utligning mot spillets gang Ola Kamara kunne blitt tomålsscorer da 57 minutter var spilt. Stefan Strandberg og Daniel Örlund klønet det til da sistnevnte plukket opp et tilbakespill med hendene. På det påfølgende indirekte frisparket fikk Kamara muligheten, men Örlund slo til corner. Også den ble farlig - «Abdi» fikk gå til værs og heade, men nok en gang reddet den svenske keeperen.

Mot spillets gang utlignet Rosenborg til 2-2 etter 72 minutter. Alexander Søderlund headet ballen ned til innbytter John Chibuike, som fra 14 meter banket til på ett touch. Knallhardt og utagbart oppe i det lengste hjørnet bak Adam Larsen Kwarasey.

UTLIGNET: Tore Reginiussen steg til værs og headet inn 1-1 for Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
UTLIGNET: Tore Reginiussen steg til værs og headet inn 1-1 for Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

På overtid så Strømsgodset ut til å sikre seg seieren. Debutant Flamur Kastrati satte ballen i mål fra kort hold og Marienlyst eksploderte. Dommer Svein Oddvar Moen valgte imidlertid å annullere for offside, noe som var korrekt, uten at Kastrati eller hjemmefansen virket å være nevneverdig enige i avgjørelsen.

- Den på slutten der ser jævlig tvilsom ut.  Det er surt å ikke få med seg alle tre poengene her, sier Adam Kwarasey Larsen til C More.

- Vi får med oss poeng. Godset var bedre enn. Men jeg må skryte av gutta, de nekter å tape og gir seg aldri, sier Perry til C More.

Det endte dermed 2-2 i toppkampen på Marienlyst søndag kveld, og Rosenborg beholder plassen på toppen av Tippeligaen.