Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er sykt. Dette bør ikke tolereres

Jødisk kongress vil at Anelka skal straffes etter gårsdagens målfeiring.

SCORET: Nicolas Anelka scoret for West Bromwich mot West Ham i går. Feiringen har skapt reaksjoner. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
SCORET: Nicolas Anelka scoret for West Bromwich mot West Ham i går. Feiringen har skapt reaksjoner. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer

Den europeiske jødiske kongress er rystet av Nicolas Anelkas målfeiring i lørdagens kamp mot West Ham. Kongressen vil ha den franske spissen utestengt.

Presidenten i Den europeiske jødiske kongress, Moshe Kantor, sier at han er sjokkert over målfeiringen.

- Det er sykt at en velkjent fotballspiller kan gjøre en slik provoserende og hatsk gest foran titusenvis av mennesker. Det bør ikke tolereres, sa Kantor.

Bevegelsen Anelka gjorde med sine hender skulle være en hyllest til hans franske venn, komikeren Dieudonne M'Bala, ifølge en Twitter-melding WBA-spilleren la ut. Gesten er kjent under navnet «Quenelle».

- Vi forventer en straff fra både Premier League-arrangørene og politiet. Vi vet at dommerne ikke aksepterer rasisme i fotballen, så vi håper at det også i dette tilfellet blir gitt en passende straff, sa Kantor.

Ifølge BBC skal Englands Fotballforbund (FA) ha startet en etterforskning av Anelkas målfeiring.

(NTB)