- Det er synd at vi ikke setter sjansene våre

Isaksen mener Norge var helt på høyde i dag.

SKUFFET: Ingrid Isaksen fortviler etter finaletapet. Fotballsjef Norge spilte em-finale mot Tyskland på Friends Arena i Sverige søndag ettermiddag. Tyskland vant 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Ingrid Isaksen fortviler etter finaletapet. Fotballsjef Norge spilte em-finale mot Tyskland på Friends Arena i Sverige søndag ettermiddag. Tyskland vant 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Ingvild Isaksen hadde før dagen i dag startet hver eneste kamp under Even Pellerud, men måtte finne seg i å starte på benken i dagens finale. Selv synes hun at Norge vel så gjerne kunne tatt hjem trofeet som Tyskland.

- Jeg fikk jo 20 minutter og de minuttene prøver vi å trykke på for å få den utligningen, men det holdt ikke helt inn. Jeg synes vi er helt på høyde i dag. Tyskland kommer ikke til de helt store sjansene og det de prøver på tar Ingrid greit. Det er synd at vi ikke setter våre sjanser i dag for da hadde vi vunnet kampen, sier hun til Dagbladet.

Det var to strafferedninger som skilte mellom gull og sølv i dag. Isaksen vet ikke helt hva som skjedde med de vanligvis så sikre straffeskytterne.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer. Både Trine og Solveig er egentlig veldig trygge, men det er gode redninger Angerer gjør også. I tillegg er det jo finale, så det kan hende det var litt nerver involvert, men det vet jeg ikke. Det er bare sånt som skjer.

- Det er ingen som er sure på dem, og jeg tror de tåler det. Det er ikke så mange andre på laget som hadde gått frem for å ta den straffa. Det er tøft, sier hun.

- Det er veldig tungt
Selv om gullet glapp på oppløpssiden, er 24-åringen klar på at det laget har utrettet de siste ukene i Sverige er stort.

- Jeg kjenner at jeg er veldig stolt. Jeg synes det er kjipt at vi tapte i dag, men jeg er utrolig stolt over alt vi har prestert, avslutter Isaksen.

Maren Mjelde har også vært meget delaktig under hele mesterskapet i en noe uvant rolle på Norges høyreback-plass. Hun tar med seg denne erfaringen, men forteller til Dagbladet at det er tungt akkurat nå.

HELT TOM: Maren Mjelde håper hun kan glede seg over sølvmedaljen senere i kveld, men beskriver tapet som veldig tungt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HELT TOM: Maren Mjelde håper hun kan glede seg over sølvmedaljen senere i kveld, men beskriver tapet som veldig tungt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det var egentlig veldig gøy å spille finale. Jeg føler at vi gjorde en veldig god kamp. Men nå er det kjipt. Det er surt å tape. Akkurat nå er jeg veldig tom og det er veldig tungt. Jeg skal prøve å glede meg mer over det litt senere i kveld, for det er en fantastisk prestasjon, sier hun.

- Jeg er stolt
Også i selve finalen føler Mjelde at laget leverte det de er gode for, og at de ikke stod tilbake for Tyskland i det som ble en jevnere kamp en mange hadde spådd på forhånd.

- Jeg er stolt over hvordan vi spiller i dag kontra semifinalen. Vi løfter oss veldig og gjør en kjempekamp. Vi har laget veldig god reklame for damefotballen i dag, og sånn sett har vi gjort jobben, sier hun.

De to straffe-missene som etterhvert ble utslagsgivende, tillegger hun heller en god tysk keeper enn dårlige straffespark.

- Hun er en dyktig målvakt. Kanskje hun hadde studert våre straffevaner i dag. Men de skal ha all ære de som går frem for å ta de straffene. Det er to rutinerte damer. De har vært med på så mye og de tåler en støyt, avslutter Mjelde.

RESIGNERT: De norske jentene går slukøret av banen etter tapet for Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RESIGNERT: De norske jentene går slukøret av banen etter tapet for Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer