<strong>FØRSTE SAMLING:</strong> LSK-spilleren Stian Ringstad (t.v.) ble i dag innkalt til sin første landslagssamling. Her er han sammen med RBKs Morten Gamst Pedersen på landslagstrening på Ullevaal stadion i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FØRSTE SAMLING: LSK-spilleren Stian Ringstad (t.v.) ble i dag innkalt til sin første landslagssamling. Her er han sammen med RBKs Morten Gamst Pedersen på landslagstrening på Ullevaal stadion i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Det er synd pappa ikke får oppleve dette. Men jeg vet han ville vært stolt.

Stian Ringstad kalt inn på A-landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LSK-spiller Stian Ringstad har vært gjennom en tung tid, men på fotballbanen peker pilene kun oppover.

Backen ble i dag innkalt på landslaget for første gang.

Debuten kan han få allerede mot Frankrike i Paris tirsdag.

I fjor mistet Lillestrøm-spilleren faren sin.

- Landslaget er det største du kan være med på. Det er synd han ikke får oppleve dette, men jeg vet at han ville vært veldig stolt, sier Ringstad til NTB.

Fæl periode 22-åringen sier det er på den mentale siden han har utviklet seg mest. Det har løftet venstrebacken inn i landslagsvarmen.

- Jeg har jobbet veldig med det mentale. Det har skjedd mye det siste året. Jeg hadde en fæl periode da faren min gikk bort, men jeg har vokst veldig mye. Det er først og fremst hodet som har gjort at jeg har tatt de stegene jeg har gjort fotballmessig den siste tiden. Nå kjenner jeg at det ikke er noen begrensninger. Det er bare å kjøre på, sier den tidligere Eidsvold Turn-spilleren.

Det var Lillestrøm-trener Magnus Haglund som ringte og fortalte om landslagsuttaket etter 5-1-seieren mot Stabæk lørdag.

- Det var superartig, men også litt overraskende. Jeg var litt sliten etter kamp og skulle se Champions League-finalen med kompisene. Så fikk jeg en telefon, og det var selvsagt kjempestort, sier Ringstad.

God vårsesong Han kom ikke med i den opprinnelige troppen, men flere forfall gjør at Per-Mathias Høgmo etterinnkaller en av vårens beste spillere i eliteserien.

- Jeg har hatt en veldig bra vårsesong, men jeg la det litt fra meg da jeg ikke kom med i den opprinnelige troppen. Jeg så at det kom forfall og at det var muligheter. Jeg har stått på og prestert så godt jeg har kunnet, og visste sjansen ville komme, sier romerikingen.

<strong>GOD SESONG:</strong> LSK-backen Stian Ringstad har imponert nok i år til å bli kalt inn til sin første landslagssamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GOD SESONG: LSK-backen Stian Ringstad har imponert nok i år til å bli kalt inn til sin første landslagssamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Hvor mye spilletid er du blitt lovet?

- Jeg er ikke blitt lovet noe som helst, men håper å få vist meg mest mulig fram.

- Og hva kan du bidra med?

- Først og fremst med offensive kvaliteter med en god venstrefot hvor jeg liker å komme i situasjoner én-mot-én og til innlegg, sier Ringstad.

Norge møter Frankrike tirsdag og Russland lørdag i to kamper som landslagssjef Høgmo bruker for alt de er verdt i oppkjøringen til høstens EM-kvalifisering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer