- Det er til å bli gal av

BERGEN (Dagbladet): Bunnløst fortvilet og helt rådvill satt kaptein Roy Wassberg i garderoben og reiv seg i håret etter at Brann i går gikk fra 2- 0 til tap på 45 minutter. - Vi føler oss dumme og idiotiske, sier Wassberg. Brann- Viking 2- 3Mål: 1- 0 Armann Bjørnsson (4), 2- 0 Armann Bjørnsson (20), 2- 1 Trygve Ny-gaard (57), 2- 2 Tom Sanne (64), 2- 3 Erik Nevland (72).BB: Tom Sanne, Viking

På oppslagstavla i Brann-garderoben henger det en stemmeseddel til kåringen av årets spiller. Den er fylt ut slik: Årets spiller: Kjersti Tysse Plätzer, Søfteland. Årets spiller i Tippeligaen: Morgan Andersen, NISO. Årets profil i Tippeligaen: Pål Arne Fagernes, Tjalve.

Snart er det bare galgenhumoren igjen i Brann.

For på fotballbanen er det tomt - både for poeng og forklaringer.

- Jeg vet ikke hva som er galt. Det er til å bli gal av, sier Roy Wassberg.

Han er ikke kjent som den mest overentusiastiske til vanlig. I går endte dagen i katastrofestemning.

- Vi ble overkjørt etter pause. Spillerne gikk tomme. Utilgivelig, det er fanden ikke mer å si om det, sier Wassberg.

Tidlig hjem

Det er ikke første gangen han har stått slik etter hjemmekamper i år. Åtte av elleve kamper på Stadion har endt med tap.

- Jeg føler meg så dum. Hver gang får jeg de samme spørsmålene, og hver gang føler jeg meg som en idiot. Nå kan vi rykke ned. Klart vi kan det, sier Wassberg, som var førstemann ut av dusjen og førstemann hjem i går.

Dessverre for Brann var han sjelden førstemann på banen. Der kom han for seint - i likhet med resten av mannskapet, som kollapset kollektivt etter pause.

Laget ledet 2- 0 etter første omgang, og svevde inn til pausepraten. Ustabile Alex Valencia var tilbake etter en måned på skadelista. Etter 4 og 20 minutter la han to perfekte baller på hodet til fyrtårnet fra Island, Armann Bjørnsson. Men etter pause ble Valencia, Bjørnsson og balleleganten Alonso Solis blåst av banen som tomsekker.

Hvilket de også var.

Holdt igjen

- Uprofesjonelt av oss å gi fra oss ledelsen. Dette er psykisk. Vi leder 2- 0, og folk kjenner at de er litt trøtte. Helt ubevisst holder vi da igjen litt, sier Valencia.

Viking takket hjertelig for tilbudet, og trykket hjemmelaget helt inn i egen 16-meter. I andre omgang hadde ikke Brann skudd mot mål før etter 23 minutter.

Bakerst sto stopperparet Wassberg og Walde og ryddet så godt de kunne. Men ikke godt nok.

Viking satte inn Peter Kopteff på banen, som la tre målgivende. På sidelinja sto Teitur Thordarson og hadde det vondt. Like vondt som de rødkledde på Store stå.

- Det føles bittert å ikke kunne gi supporterne poeng og fin fotball. Vi føler oss dumme og klønete alle sammen, sier han.

Tok nye grep

Før Viking-kampen hadde Thordarson tatt nye grep. Han droppet formasjonstreninga og ga spillerne fri dagen før kamp. Det har de aldri fått før. Laget ble tatt ut først kampdagen. Det er like sjeldent. De fikk dessuten dra hjem for å hvile etter lunsjpraten før kampen. Treningene denne uka har vært mer lekbetont enn vanlig.

- Dette virket jo i første omgang, sier Thordarson.

Han liker ikke å innrømme det, men sannsynligvis gikk det som det måtte gå etter pause. Med løpsmaskinen Joachim Walltin på karantenelista ble det for spedt på midtbanen.

Viking-trener Benny Lennartsson forklarer Brann-kollapsen etter pause slik:

- Tommy Knarvik og Alonso Solis blir for like. De balanserer ikke hverandre godt nok på midtbanen. Både Bjørnsson, Valencia og Solis gikk dessuten tomme. Det blir tøft for Brann å unngå nedrykk, men jeg håper de klarer seg. Norsk fotball trenger Brann i toppserien.

Om Teitur Thordarson sitter trygt resten av sesongen?

- Jeg håper det, sier han.

<B>GIKK TOM:</B> - Vi ble overkjørt etter pause. Spillerne gikk tomme. Utilgivelig, det er fanden ikke mer å si om det, sier Roy Wassberg.
<B>GOD I ÉN OMGANG:</B> Kaptein Roy Wassberg ledet Brann gjennom en mesterlig 1. omgang. Men Viking og Erik Nevland tok fullstendig over etter pausen.