- Det er tilløp til opptøyer på tribunen

Reporter melder om flere slåsskamper.

SØNDERKNUSTE: Brasils tilhengere er oppløst i tårer, etter at laget blir knust av Tyskland i VMs semifinale. (AP Photo/Bruno Magalhaes)
SØNDERKNUSTE: Brasils tilhengere er oppløst i tårer, etter at laget blir knust av Tyskland i VMs semifinale. (AP Photo/Bruno Magalhaes) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brasil - Tyskland 1-7

OSLO (Dagbladet): Brasil hadde ikke tapt på hjemmebane i en tellende kamp på 38 år, men etter 29 minutter av semifinalen mot Tyskland lå vertsnasjonen under med hele 5-0. Til slutt endte kampen 7-1.

Dagbladets reporter i Belo Horizonte fortalte underveis at det var en helt ufattelig stemning på tribunen.

- Det er flere små slåsskamper på tribunen. Nei og nei. Dette tar seg ikke ut for det brasilianske publikummet som har vært eksemplariske - og det klart beste - så langt i VM, sier Tore Ulrik Bratland.

- Det er tilløp til opptøyer på tribunen. Brasilianerne er forbannet og frustrerte, og vakter må gripe inn i en av seksjonene. Det startet med total galskap på tribunen. Nå er lufta fullstendig gått ut av brasilianerne, fortsetter Bratland.

En hel fotballverden er i sjokk. Det gjelder også ekspert Lars Tjærnås.

- Jeg er rett og slett tom for ord og superlativer (over Tysklands spill). Det er helt, HELT, umulig å beskrive med fornuft, annet enn at det er det mest imponerende i VM-historien, skriver Tjærnås i en SMS til Dagbladet
- Det ordet som beskriver det som nå skjer er ikke oppfunnet, melder samme mann på Twitter.

Det var Thomas Müller som satte inn 1-0 etter 11 minutter, før et scoringsshow aldri tidligere sett i VM-historien fant sted mellom det 23. og 29. spilleminuttet.

I tur og orden la Klose, Toni Kroos (to) og Sami Khedira på til 5-0. 

I 2. omgang økte André Schürrle til 6-0 og 7-0 i andre omgang, før Brasil fikk en trøstescoring ved Oscar i det 90. minutt.

Ifølge Opta er Tyskland det første laget til å score sju mål i en VM-semifinale noen gang. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer