DAMENES FARVEL: Skiskytterpresident Tore Bøygaard takket både Tora Berger (t.v.) og Ann Kristin Aafedt Flatland for lang og tro tjeneste etter fellesstarten i Holmenkollen. Begge damene takker nå for seg som skiskyttere. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
DAMENES FARVEL: Skiskytterpresident Tore Bøygaard takket både Tora Berger (t.v.) og Ann Kristin Aafedt Flatland for lang og tro tjeneste etter fellesstarten i Holmenkollen. Begge damene takker nå for seg som skiskyttere. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Det er Tora som er normal, ikke Ole Einar

Emil synes det er «fair» at Tora gir seg.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tora Berger klarte ikke å avgjøre duellen om sammenlagtseieren i verdenscupen til sin fordel, men det ble uansett en sterk og følelsesladet avskjed med verdenscupen for Tora Berger i Holmenkollen i dag.

Publikum visste å takke henne på behørig vis for en fantastisk karriere og all spenningen og underholdingen hun har skjenket oss i løpet av drøye ti år i verdenscupsirkuset.

- Kjempeforbilde
Og etter at gutta var ferdig med sin fellesstart, så var Tora Berger fortsatt det naturlige samtaleemnet. Det er tross alt en skikkelig bauta i norsk idrett som takker av i dag.

- Tora har hatt en fantastisk karriere, og hun er et kjempeforbilde for norske idrettsdamer- og menn, så jeg synes det er helt fair at hun gir seg nå, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Forsøkt overtalt av Erna
Skiskytterforbundet har forsøkt å overtale henne til å fortsette til VM i Holmenkollen om to år, og selv statsminister Erna Solberg har gitt uttrykk for det samme.

Men Emil har forståelse for at dama med to OL-gull, åtte VM-gull og 28 verdenscupseirer gir seg nå, selv om hun «bare» er 33 år.

- Det er ikke alle som har den motivasjonen som Ole Einar Bjørndalen har. Det er han som er unormal, ikke Tora. Hun har gjort vanvittig mye bra for norsk idrett, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Ikke mer å vinne
Tora valgte altså ikke å ta «en Bjørndalen», og ombestemme seg. 40 år gamle Ole Einar Bjørndalen er glad for sitt valg, men forstår Toras avgjørelse om å takke for seg.

- Det er trist at hun gir seg nå, men hun har jo vunnet alt som er å vinne, så hun har ikke så mye mer å gå for, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Og så har hun holdt på i mange år. Nå har hun lyst til å ta vare på familien. Det er fint for henne og familien hennes.