Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er Totti, De Rossi og co som gjelder

Riise om trenerskiftet i Roma.

SJEFEN SA OPP: John Arne Riises trener Luciano Spalletti (t.h.) har sagt opp jobben i Roma.    Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix
SJEFEN SA OPP: John Arne Riises trener Luciano Spalletti (t.h.) har sagt opp jobben i Roma. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Bare timer før John Arne Riise skulle ta fatt på første landslagstrening før Island-kampen, kom beskjeden fra Italia om at det er duket for trenerskifte i klubblaget.

Roma-trener Luciano Spalletti trakk seg i formiddag, og Claudio Ranieri kan bli venstrebackens nye overhode.

- Jeg vet veldig lite, jeg fikk bare høre det for litt siden. Vi har jo spilt ganske bra til tross for de to tapene i serien, blant annet med storseire i E-cupen, sier Riise.

- Hvordan er forholdet mellom deg selv og Spalletti?

- Det var veldig bra. Spesielt det siste halvåret, når jeg har kunnet mer av språket, har vi kommunisert godt sammen. Han spredte alltid godt humør, og engasjementet hans under kamp er imponerende, sier Roma-proffen til Dagbladet.

Totti og co har makt
Riise vil ikke spekulere mye på hva som kan ha ført til Spallettis avgang. Italiensk presse har antydet at Roma-treneren var i ferd med å miste tillit i spillergruppa, noe Spalletti selv også skal ha vært inne på etter 3-1-tapet for Juventus i helga.

Det kjenner ikke Riise til.

- Så vidt jeg vet har det ikke vært noe mistillit til Spalletti, vi spillerne har stått bak ham hele tiden, sier han om mannen som hentet ham fra Liverpool.

- Men jeg er jo ikke så mye i spissen for spillergruppa, heller. Det er de Rossi, Totti, Mexes og de gutta der som gjelder, jeg bare henger meg på, sier Riise til Dagbladet.

Rapporter fra Italia tyder altså på at det blir tidligere Juventus-trener Claudio Ranieri som tar over Roma. Det mener John Arne Riise i så fall er positivt.

- Jeg husker ham jo godt fra da han var i Chelsea, og han er en høyt respektert manager både i England og i Italia. Det kan også være positivt for meg at han var i England samtidig som meg, da har han trolig sett meg spiller, sier nordmannen.

Flyter fortsatt på tenninga
Men akkurat nå er det bare landslaget som gjelder.

Og hjemmekampen mot Skottland ble en stor revansj for John Arne Riise, som i dagene før og også på selve kampdagen ble møtt av mange tunge avisoverskrifter i forbindelse med rettsaken mot tidligere agent Einar Baardsen.

- Jeg var jo litt spent på publikum og egen kropp akkurat før den kampen. Men Drillo kom bort til meg like før vi skulle gå ut, tok meg på skuldra og spurte meg om jeg var klar, og det var jeg. Og mottakelsen jeg fikk av publikum viste seg jo å være fantastisk, sier Riise.

- Er det mulig å ta med seg den tenninga inn også mot denne kampen?

- Jeg føler vel at jeg fortsatt har mye å være tent over, og jeg kan tenke tilbake på hvordan jeg følte meg i timene før den kampen. Det har vært nok å ta av i så måte i det siste, sier Riise.

- Men det er ikke sånn at du tar med deg gamle aviser til Island for å fyre opp?

- Nei. Og disse tingene handlet jo om rettsaken som pågikk. Nå tror jeg ikke det er så mye mer å hente rundt meg, sier Roma-proffen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media