- Det er Tour de France i miniatyr

Hushovd takket for støtten med seier. Se bildene fra avslutningsetappen av Arctic Race.

(Dagbladet): Etter dagens avsluttende etappe av Arctic Race of Norway måtte Thor Hushovd opp på podiet en rekke ganger.

Ikke bare skulle nordmannen motta hyllest for å ha vunnet den siste etappen som gikk fra Sortland til Harstad, men han skulle også få utdelt den blå sammenlagttrøya og den grønne poengtrøya til odel og eie.

Og mens BMC-rytteren var på scenen, ble han hyllet av publikum som en ordentlig helt. I etterkant takker Thor Hushovd for den massive støtten han har opplevd under de fire dagene sykkelfesten i nord har vart.

- Støtten som publikum viste langs ruta gjorde at jeg simpelthen ikke kunne skuffe dem. Jeg måtte vinne for alle disse menneskene som kom for å heie på oss, og ikke bare på meg, sier Thor Hushovd til Harstad Tidende etter rittet.

- I minityr Han mener at stemningen han har opplevd de siste dagene minner ham om Tour de France.

- Jeg er stolt av min egen prestasjon men jeg er desto stoltere av hva mitt hjemland har gjort for sykkelsporten denne uka. Folkelivet langs ruta har vært helt utrolig og dette er i tillegg en stor TV-suksess. Det er for nordmenn et Tour de France i miniatyr og de ønsker å skape den samme entusiasmen, roser BMC-rytteren.

Nå skal Thor Hushovd og flere av rytterne fra Arcitc Race reise sørover for å delta på Tour des Fjords, som starter i Valle på torsdag, og avsluttes i Stavanger søndag.

Se bildeserie fra den fjerde etappen øverst i saken!

Bildeserie fra den andre etappen i Lofoten kan du se her, mens her kan se bildene av etappen mellom Svolvær og Stokmarknes.