- Det er tragikomisk

Fagermo lykkelig og oppgitt etter at Odd gikk til semifinale.

MATCHVINNER:
Peter Kovacs header inn 2-1 for odd under NM-kvartfinalen i fotball mellom Odd Grenland og Viking på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
MATCHVINNER: Peter Kovacs header inn 2-1 for odd under NM-kvartfinalen i fotball mellom Odd Grenland og Viking på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

||| Odd - Viking 2-1

(Dagbladet): Verken Viking eller Odd Grenland har levert imponerende resultater i Tippeligaen i år, noe som gjør viktigheten av en cupfinale på Ullevaal enda større.

For én av dem måtte likevel finalehåpet ta slutt i kvartfinalen på Skagerak Arena i kveld - og etter 90 minutter var det Viking-gutta som gikk slukkørede av banen.

For fjerde år på rad er Odd Grenland i en semifinale. Det er en prestasjon trener Dag Eilev Fagermo synes det er grunn til å slå seg på brystet av.

- En klubb som Odd skal være meget stolt av det, sier han til NRK.

Nå venter Strømsgodset på Marienlyst i semifinalen. Paradoksalt nok er det også fjerde år på rad at Odd får bortekamp der...

- Det er synd, selvsagt. Nesten tragikomisk. Men vi må konsentrere oss om Tippeligaen nå og glede oss når kampen kommer. Det blir tøft, men det er ikke så viktig nå. Det føles nydelig å komme til semifinale igjen, sier han.

Odd vant til slutt 2-1 etter en scoring i hver omgang, mens Viking aldri greide å sette inn noen sluttspurt etter at de havnet bakpå for andre gang etter 57 minutter:

Peter Kovacs dro seg fri fra Børre Steenslid på en corner, og som vanlig var dødballeveransen fra Bentley upåklagelig. Fra 5-6 meters hold stanget han ballen enkelt i ball - hans sjette cupscoring for året.

- Vi starter bra, og er veldig bra i 1. omgang. Da burde vi scoret to eller tre, men i stedet utliknet de. Etter at vi scorer i 2. omgang kontrollerer vi, og seieren var fortjent, oppsummerer Kovacs til NRK.

KÅRET TIL BANENS BESTE: Jone Samuelsen spilte i Viking i fjor. I dag spilte han MOT Viking - og ble belønnet med semifinale og tittelen banens beste spiller. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
KÅRET TIL BANENS BESTE: Jone Samuelsen spilte i Viking i fjor. I dag spilte han MOT Viking - og ble belønnet med semifinale og tittelen banens beste spiller. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

Og den oppsummeringen er slett ikke så verst.

For Odd Grenland var klart best den første halvtimen, vant alt av dueller og andreballer mens Viking knapt var over midtstreken. De trengte likevel hjelp av Viking for å ta ledelsen:

Tommy Svindal Larsen løftet et frispark inn i feltet, og Rune Almenning Jarstein rykket ut fra streken. Keeperen kom på halvdistanse, og foran ham headet en forsvarsspiller ballen rett på Trond Erik Bertelsen, som var uheldig og satte ballen i eget nett.

Mot spillets gang utliknet Viking etter 27 minutter:

Igjen var det ping-pong i feltet, og Arason vartet opp med en kanonredning bare for å se Patrick Ingelsten sette returen i mål fra kort hold.

Etter det jevnet kampen seg ut, og andre omgang var en mer åpen affære.

Odd virket likevel skarpest og var knapt truet etter ledermålet fra Kovacs. Nå handler alt om å berge en god plassering i Tippeligaen for siddisene.

- Vi har 10 viktige kamper i serien som vi må konsentrere oss om nå. Vi må ta lærdom av dette og jobbe videre, vi har fortsatt mye å spille for, sier Åge Hareide.

Som i god trenerånd følte begge de to baklengsmålene var unødvendige. Denne gangen gikk det i hvert fall an å være delvis enig.

- På 1-1 har vi egentlig god kontroll på kampen, men de scorer på dødball. Det kjennes bittert. Vi hadde nok muligheter selv til å utlikne og score flere mål, mener Viking-treneren.