FÅR IKKE SPILLE MOT HANNOVER: Bakenga får ikke spille i Europaligaen etter at han spilte en kamp for RBK i kvalliken. Foto: MICHEL KRAKOWSKI/AFP/SCANPIX
FÅR IKKE SPILLE MOT HANNOVER: Bakenga får ikke spille i Europaligaen etter at han spilte en kamp for RBK i kvalliken. Foto: MICHEL KRAKOWSKI/AFP/SCANPIXVis mer

- Det er trist selvfølgelig

Bakenga snytt for duell med «Moa» i Europaligaen.

(Dagbladet): Mushaga Bakenga fikk en pangstart i Club Brugge med debutscoring mot Beerschot. Det belgiske laget skal snart ut i to møter med «Moa» og Hannover 96 i Europaligaen, men det blir uten Bakenga på banen.

- For at jeg spilte 1. kvalikkrunde for Europa Leauge for 8 mnd siden, så får jeg ikke lov å spille 8-delsfinale for Club Brugge #ErDetMulig, skrev Bakenga på sin Twitter-profil.

UEFA-reglene er slik at en spiller som tidligere har spilt i turneringen for et annet lag, ikke kan spille for sitt nye lag, uavhengig av hvor tidlig i turneringen kampen ble spilt. Bakenga var naturlig nok ikke glad etter den nedslående beskjeden.

-  Det er trist selvfølgelig. Det er ikke bare bare å spille i en 8-delsfinale i Europaligaen, sier Bakenga til Dagbladet.

- Så du frem til duellen med «Moa»?

- Ja, det hadde jo vært artig å møte han, sier Bakenga.

Var ikke sikker
Den tidligere Rosenborg-spilleren hadde hørt mye forskjellig, og var ikke sikker på hvordan reglene var.

- Jeg spurte i dag for å få svar, og fikk det. Det var synd, sier Bakenga.

Hannover 96 og Club Brugge spiller første kampen 16. februar. Returoppgjøret går 23. februar.