Krisa i Rosenborg

- Det er trist

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om Bendtner-vrakingen: - Jeg opplevde at Nicklas var ett hundre prosent dedikert til fotballen.

I TRØBBEL: Nicklas Bendtner (t.v.) sliter med spilletida i Rosenborg. Mot Lillestrøm i helga var han ikke engang med i troppen. Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen synes det er trist for spilleren han hentet til klubben i 2017. Foto: NTB scanpix
I TRØBBEL: Nicklas Bendtner (t.v.) sliter med spilletida i Rosenborg. Mot Lillestrøm i helga var han ikke engang med i troppen. Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen synes det er trist for spilleren han hentet til klubben i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vakte oppsikt da Rosenborg-trener Eirik Horneland ikke tok med Nicklas Bendtner (31) til kampen mot Lillestrøm lørdag. Ekspertene tolker dette som at klubben vil kvitte seg med dansken.

Den mest effektive metoden er en kald skulder. Og ingenting er så ydmykende for en skadefri fotballspiller som å bli utelatt fra troppen.

I et større intervju med Dagbladets papiravis i dag får tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen spørsmål om Bendtners situasjon. Han sier:

- Nicklas er en fantastisk fotballkapasitet. Det er en trist situasjon.

Prestisjeprosjekt

Bendtner var prestisjeprosjektet til Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye i 2017. At de fikk den tidligere Arsenal- og Juventus-spilleren til norsk fotball, ble sett på som en sensasjon.

Oppmerksomheten rundt klubben økte. Og i sin første Rosenborg-sesong ble Bendtner toppscorer i Eliteserien med 19 mål. I fjor ble det fem. I år har han ikke scoret en eneste gang. Horneland virker ikke lenger å ha tålmodighet med spissen. Årsaken er trolig at han ikke passer inn i kollektivet treneren ønsker å skape - med masse løpskraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer