Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krisa i Rosenborg

- Det er trist

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om Bendtner-vrakingen: - Jeg opplevde at Nicklas var ett hundre prosent dedikert til fotballen.

I TRØBBEL: Nicklas Bendtner (t.v.) sliter med spilletida i Rosenborg. Mot Lillestrøm i helga var han ikke engang med i troppen. Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen synes det er trist for spilleren han hentet til klubben i 2017. Foto: NTB scanpix
I TRØBBEL: Nicklas Bendtner (t.v.) sliter med spilletida i Rosenborg. Mot Lillestrøm i helga var han ikke engang med i troppen. Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen synes det er trist for spilleren han hentet til klubben i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt da Rosenborg-trener Eirik Horneland ikke tok med Nicklas Bendtner (31) til kampen mot Lillestrøm lørdag. Ekspertene tolker dette som at klubben vil kvitte seg med dansken.

Den mest effektive metoden er en kald skulder. Og ingenting er så ydmykende for en skadefri fotballspiller som å bli utelatt fra troppen.

I et større intervju med Dagbladets papiravis i dag får tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen spørsmål om Bendtners situasjon. Han sier:

- Nicklas er en fantastisk fotballkapasitet. Det er en trist situasjon.

Prestisjeprosjekt

Bendtner var prestisjeprosjektet til Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye i 2017. At de fikk den tidligere Arsenal- og Juventus-spilleren til norsk fotball, ble sett på som en sensasjon.

Oppmerksomheten rundt klubben økte. Og i sin første Rosenborg-sesong ble Bendtner toppscorer i Eliteserien med 19 mål. I fjor ble det fem. I år har han ikke scoret en eneste gang. Horneland virker ikke lenger å ha tålmodighet med spissen. Årsaken er trolig at han ikke passer inn i kollektivet treneren ønsker å skape - med masse løpskraft.

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Intervju med Kåre Ingebrigtsen.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Intervju med Kåre Ingebrigtsen. Vis mer

Ingebrigtsen er nå blitt trener i den belgiske klubben KV Oostende. At hans tidligere prestisjeprosjekt Bendtner later til å være ute i kulda, kommenterer han slik:

- Det er rett og slett bare synd. Nicklas er en fantastisk fotballkapasitet. Det er en trist situasjon.

Ingebrigtsen fortsetter:

- Jeg har ikke grunnlag for å si om det er andre ting enn sportslige som gjør at han ikke fikk være med mot Lillestrøm. Men sånn jeg kjenner Nicklas, har jeg bare positive ting å si.

- Du opplevde aldri problemer med motivasjonen hans?

- Nei. Jeg opplevde at han var ett hundre prosent dedikert til fotballen. Det samme var de andre i gruppa. Alle jobbet knallhardt for Rosenborg.

Ut sesongen

Etter søndagens 1-1-kamp mot Lillestrøm haglet spørsmålene mot Horneland: Hvorfor var ikke Bendtner med?

- Jeg er godt fornøyd med Bendtner, jeg, svarte han.

- Jeg er godt fornøyd med ham i forhold til attitude, og så er det en total vurdering hele veien. Og i dag var det den gjengen vi dro med her som vi ønsket å ha med oss.

Bendtner har kontrakt med Rosenborg ut sesongen. Overfor Adresseavisen i helga hintet styreleder Ivar Koteng om at spissen kan bli solgt i sommer. Klubben sliter med lavere tilskuertall på Lerkendal. Å bli kvitt Bendtners lønn - som skal være på seks-sju millioner kroner i året - vil være av betydning for klubbkassa.

Bendtner trener som vanlig med laget denne uka. Får han ikke være med i troppen til 16. mai-kampen mot Haugesund, sender klubben ut en enda tydeligere beskjed:

«Dine tjenester er ikke lenger ønsket.»

Både Kina, Qatar og USA er blitt nevnt som mulige «rømningsveier».

Stor oppmerksomhet

Selv om Ingebrigtsen i klartekst påpeker at det er trist, har han et prinsipp om å si minst mulig om Rosenborg offentlig.

- De gangene jeg har sagt noe har det vært som ekspert for Eurosport, forteller han. 53-åringen vakte oppsikt da han i slutten av april langet ut mot toppledelsen på Lerkendal.

- For seks måneder siden var de det desidert beste laget i Norge. Det er gjennom januar, februar, mars og april ... På fire måneder har de jo rasert det. De må gå gjennom og finne ut hva som har skjedd. De må ikke ha en haug med unnskyldninger.

Utsagnet fikk Rosenborg-administrasjonen til å reagere, fordi Ingebrigtsen og klubben var i rettssak i januar. De mente han ikke skulle få bruke Eurosport som en arena for gamle feider - der ting fikk stå uimotsagt.

Nå har Ingebrigtsen sluttet som ekspert. Fra 1. juni starter han opp i KV Oostende. Målet er å få inn Erik Hoftun som assistent.

Til Dagbladets papiravis i dag sier Ingebrigtsen:

- Jeg har fått en del tilbud det siste året. Men dette følte jeg at jeg virkelig hadde lyst til. Jeg har møtt masse fantastiske mennesker. De ønsker å starte på nytt og bygge klubben opp igjen. Og Belgia er et bra land. Ligaen er god.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!