Holund om coronafrafall i langrenn:

- Det er trist

Hans Christer Holund (31) tror coronapandemien fører til frafall i langrennssporten. Utviklingssjefen i langrennsforbundet er også bekymret, men tror likevel at langrennsløperne vil klare seg bedre enn mange andre.

Oberstdorf , Tyskland 20210303. 
Hans Christer Holund blir verdensmester på 15 km fri teknikk under VM på ski i Oberstdorf.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Oberstdorf , Tyskland 20210303. Hans Christer Holund blir verdensmester på 15 km fri teknikk under VM på ski i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Juniorene har nesten ikke gått skirenn de siste to åra. Da er det vanskelig å holde motivasjonen oppe hvis de ikke får konkurrert. Det er trist, sier Hans Christer Holund til Dagbladet før han fortsetter:

- Det er ikke tvil om at det kommer til å gå utover rekrutteringen og det er noe vi kommer til å se de neste åra.

Både landets håndball- og fotballklubber kunne se at langt færre valgte å betale medlemskontingenten ved årsskifte.

Nå frykter Holund at pandemien også vil komme til å gå utover rekrutteringen i langrenn. Det samme gjør landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

- Ja, definitivt. Det må vi bare regne med at den har påvirka. I hvor stor grad er vanskelig å si. Men det er mange dette har tatt motivasjonene fra. Og jeg tror det er mange idretter som har det sånn, sier Nossum til Dagbladet.

Bekymret

Selv om Norges Skiforbund foreløpig ikke har noen konkrete tall på hvor mange medlemmer som har falt fra siden pandemien kom, deler utviklingssjef i Norges Skiforbund, Britt Baldishol, samme bekymring som både Holund og Nossum:

- Det er klart at de som er rett under landslaget, som er på det nivået at de i utgangspunktet får gå World Cup og som har lagt opp et inntektsgrunnlag på det. Det er kanskje den gruppa det er tøffest for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer