- Det er tungt

Chris André Jespersen har helt andre ting enn skiløp i tankene om dagen.

BRØT: Chris André Jespersen ga seg underveis på 15-kilometeren. Foto: Terje Pedersen / NTB
BRØT: Chris André Jespersen ga seg underveis på 15-kilometeren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): Langrennsveteran Chris André Jespersen (37) deltar denne helga på Norgescup på Sjusjøen.

I dag brøt han på 15 kilometer fristil, og forteller etterpå at han knapt har trent siden tirsdag.

- Jeg har vært hjemme med en syk unge og dama som er på sykehus. Det er tungt, sier Jespersen til Dagbladet etter løpet.

Han forteller at de ikke aner hva som feiler samboer Liv-Miriam Nordtømme, som blant annet har stått fram i Adressa tidligere med at hun har hatt brystkreft.

SUSJØEN: Supertalentet Helene Marie Fossesholm har tatt på seg ansvaret for å underholde landslaget, Therese Johaug var veldig glad for å motta den prestisjetunge Egebergs Ærespris, og skigutta er ikke spesielt imponert over Petter Northugs ferske julelåt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Jespersen er tydelig preget av det som skjer på hjemmebane i samtale med Dagbladet, spesielt siden de ikke vet hva som feiler henne ennå:

- Det har vi ikke helt kontroll på. Hun har hatt kreft tidligere, vi regner med at det ikke er det, men det er et eller annet med nyrene. Vi må gå gjennom alt, siden hun har den historikken hun har.

- Hva gjør det med hodet?

OPPKAST: Jan Thomas Jenssen imponerte med en. 3. plass på 15-kilometeren på Sjusjøen, men fikk mest oppmerksomhet for det som skjedde etter målgang. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er jo ikke helt med. Det er viktigere ting her i livet enn å gå fort på ski.

På spørsmål hvorfor han likevel velger å gå på Sjusjøen, svarer han:

- Jeg har en liten drøm om å kjempe om en VM-plass. Etter Beitostølen er jeg i nærheten på 15 kilometer fristil.

- Det er ingen som vet hva som skjer framover. Vi får se. Vi har planlagt langløp etter jul, men det vet vi ikke. Vi vet ikke hva som skjer med vanlig langrenn. Siden det ikke er verdenscup, så er det disse rennene som er VM-uttak. Vi får dra hjem og få hodet på plass og fart på kroppen igjen, sier han videre.

Ski-VM 2021 skal arrangeres i Oberstdorf i Bayern i Tyskland fra 23. februar til 7. mars 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer