Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er typisk Jose Mourinho

Chelsea påførte City sesongens første hjemmetap.

BRENNER TIL: Branislav Ivanovic fikk kjempetreff med venstrebeinet fra like utenfor 16-metersstreken etter en retur fra City-forsvaret. Det ble kampens eneste mål. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
BRENNER TIL: Branislav Ivanovic fikk kjempetreff med venstrebeinet fra like utenfor 16-metersstreken etter en retur fra City-forsvaret. Det ble kampens eneste mål. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester City - Chelsea 0-1.

Begge lag spilte tidvis gnistrende fin angrepsfotball. Men effektiviteten var ikke like god.

Chelsea satte tre avslutninger i stolpene på Etihad stadium. City satte alt de hadde av sjanser enten utenfor mål eller ble stoppet av en god Petr Cech.

Dermed ble Chelsea-backen Branislav Ivanovic' lykketreff med venstrebeinet det eneste mål i en kamp som egentlig kunne endt med langt større tall på måltavla.

City hadde elleve seirer av elleve mulige på hjemmebane før kveldens oppgjør, men Jose Mourinho vant den taktiske duellen mot Manuel Pellegrino.

- Mange forventet nok at vi skulle legge oss bakpå og kontre, men jeg synes vi viste mye karakterstyrke og skapte mange sjanser. Vi har brukt et par dager på å jobbe med styrkene og svakhetene deres - det er typisk Jose Mourinho, sier John Terry i Sky Sports-intervjuet sendt på TV 2.

- Bygger lag Mourinho brukte mye tid i intervjuet med samme kanal på å avvise at Chelsea er en tittelkandidat denne sesongen.

GODT FORBEREDT: Jose Mourinho har brukt et par dager på  å drille Chelsea-spillerne i Citys styrker og svakheter foran kveldens kamp. Det ga full uttelling og tre poeng. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
GODT FORBEREDT: Jose Mourinho har brukt et par dager på å drille Chelsea-spillerne i Citys styrker og svakheter foran kveldens kamp. Det ga full uttelling og tre poeng. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke målet vårt nå. Målet vårt er å bygge et lag. Jeg vil si under sesongoppkjøringen til sommeren - og jeg vil at spillerne skal si det samme: «Dette året skal vi kjempe om tittelen.» Men nå kan jeg ikke si det, sier portugiseren.

Men selvsagt var han fornøyd med prestasjonen mot City i kveld.

- Jeg synes vi spilte fantastisk mot et fantastisk lag. Det synes jeg er veldig godt gjort av gutta. Vi forbereder oss på å bli en av favorittene neste sesong, dette var et viktig steg. Vi har slått et av de beste lagene i ligaen to ganger i serien, sier Mourinho.

Store City-sjanser City startet sterkt på hjemmegress, og valset over Chelsea-forsvaret flere ganger.

Yaya Toure var centimetere unna å skli ballen i åpent nett etter snaut ti minutter. Samme mann gjorde forarbeidet da David Silva traff noen millimetere på ballen, og den trillet på utsiden av stolpen i stedet for innsiden etter et drøyt kvarter.

Men midtveis i omgangen snudde vinden på Etihad. Plutselig var det Chelsea som blåste fram i angrep. Først kom de på en hurtig kontring med fire mann mot én. Men avslutningen til Ramires var for svak.

Ramires neste avslutning noen minutter seinere, ble blokkert av Vincent Kompany. Men returen landet like utenfor 16-meteren der Branislav Ivanovic kom i digre klyv og klemte til med venstrebeinet - utenfor rekkevidden til Joe Hart i lengste hjørne.

BOM: Manchester Citys David Silva ser med fortvilelse på at avslutningen hans går like til side for mål. Chelsea-spillerne puster lettet ut. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB Scanpix
BOM: Manchester Citys David Silva ser med fortvilelse på at avslutningen hans går like til side for mål. Chelsea-spillerne puster lettet ut. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Samuel Eto'o kunne økt Chelsea-ledelsen like før pause, men skuddet fra skrått hold traff stanga.

Flere i stengene Chelsea fortsatte å styre kampen etter pause. De skapte flere farligheter i åpningen av andre omgang, og etter sju minutter hamret Nemanja Matic et langskudd i utsiden av krysstanga.

Like før halvspilt andreomgang nikket Gary Cahill i stolpen - Chelseas tredje avslutning i treverket.

Et drøyt kvarter før slutt skjøt David Silva et frispark som virkelig satte Petr Cech på prøve, men tsjekkeren besto. Like etter kastet Silva seg fram etter et lavt innlegg inn i feltet, men avslutningen gikk hårfint utenfor.

City presset for utlikning i sluttminuttene, men kom ikke nærmere enn langskuddet fra Stevan Jovetic nesten tre minutter på overtid. Cech fikk med nød og neppe slått ballen over eget mål.

Hele Norges coronakart