MÅTTE VENTE: Petter Northug vant i Sotsji, men landslagsledelsen er kritiske til at langrennsløperen måtte vente i halvannen time i dopingkontroll etter rennet. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
MÅTTE VENTE: Petter Northug vant i Sotsji, men landslagsledelsen er kritiske til at langrennsløperen måtte vente i halvannen time i dopingkontroll etter rennet. Foto: EPA/YURI KOCHETKOVVis mer

- Det er uakseptabelt. De må skjerpe seg

Raser etter halvannen time lang dopingkontroll.

(Dagbladet): Petter Northug gikk inn til seier på sprinten i Sotsji i dag.

Men jubelen ble snudd til frustrasjon etter rennet - og langrennsløperen måtte bruke rundt halvannen time til en dopingkontroll rett etter målgang.

- Det er uakseptabelt. De (arrangørene) må skjerpe seg. Det er en del dårlige rutiner her i Russland, og jeg forventer at det blir tatt tak i dette allerede til rennet i morgen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Jeg kan ikke huske forrige gang noen måtte vente så lenge, og det er klart det er uheldig for Petter å bruke tid til venting framfor restitusjon, sier Løfshus.

- Store forventninger
Sotsji arrangerer OL neste år - og denne helga er det prøve-OL.

UAKSEPTABELT:Langrennstrener Vidar Løfshus om halvannen time lang dopingkontroll. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UAKSEPTABELT:Langrennstrener Vidar Løfshus om halvannen time lang dopingkontroll. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi har store forventninger, og det er en del småting som ikke har vært på topp. Det ble en sportslig god dag for oss, og det er det som teller mest, sier Løfshus.

Northug uttalte etter NM forrige helg at han ikke var i spesielt god form - men landslagssjefen er ikke overrasket over seieren i dag.

- Vi skal ikke ta alt han sier for god fisk. Han hadde neppe hengt så godt med forrige helg hvis han var i dårlig form, sier Løfshus.

Tøff løype
Northug vant sprinten foran Dario Cologna og David Hofer.

- Det er veldig interessant å være her i løypa. Dette er kanskje den tøffeste sprintløypa jeg har gått i, og det er fantastisk å vinne her. Ikke minst når det er tre russere i finalen, sa Northug i seiersintervjuet med FIS.

I morgen er det 30 km fellesstart med skibytte.