SØLV: 
Tromsøs Mostafa Abdellaoue jubler etter 1-6 og eliteserie sølv etter eliteseriekampen mellom Start og Tromsø på Sør Arena søndag kveld. Neste år spiller han i Vålerenga, ifølge VIF-trener Martin Andresen.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SØLV: Tromsøs Mostafa Abdellaoue jubler etter 1-6 og eliteserie sølv etter eliteseriekampen mellom Start og Tromsø på Sør Arena søndag kveld. Neste år spiller han i Vålerenga, ifølge VIF-trener Martin Andresen. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

- Det er uaktuelt å selge Mos

Andresen bestemt på at spissen spiller i VIF neste år.

Låneoppholdet i Tromsø ga Mostafa Abdellaoue sølv og toppscorertittel i eliteserien. Men neste sesong er han garantert tilbake på topp for Vålerenga, slår trener Martin Andresen fast.

Mos har hatt en het høst i kalde nord og kronet det hele med hat trick i serieavslutningen mot Start (6-1). Med 17 scoringer er Mohammed Abdellaoues lillebror én foran Rosenborgs Rade Prica og Starts Ole Martin Årst.

Spissen ble sendt til Tromsø fra Vålerenga i vår for å skaffe seg mer erfaring. Men for et Vålerenga som har slitt og endte på 7.-plass, langt bak klubbens målsetting, kunne Mos vært akkurat den spilleren Andresen trengte.

- Det er veldig hyggelig at Mos ble toppscorer. Samtidig er det synd for oss at vi har slitt med skader på spissene våre. Vi kunne ha trengt ham, sa Andresen til NTB etter Vålerengas 2-0-seier over Stabæk.

SELGER IKKE: Vålerengatrener Martin Andresen mener det er uaktuelt å selge Mos.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SELGER IKKE: Vålerengatrener Martin Andresen mener det er uaktuelt å selge Mos. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Andresen forklarer at slik det så ut i vår, var det best å la Mos gå for å få spille fast i Tromsø. Det er ingen hemmelighet at TIL har vært interessert i å hente spissen på permanent basis. Ryktene har fram mot sesongslutt svirret om bud i 4-millionersklassen.

- Det er helt uaktuelt å selge Mos. Han spiller for Vålerenga neste sesong, sa en bestemt trener.

Også Freddy dos Santos, som rundet av en lang Vålerenga-karriere søndag, håper at Mos blir mannen som skyter Oslo-laget til topps i eliteserien i 2012.

- Først og fremst må jeg gratulere Mos med en vel fortjent toppscorertittel. Vi har hatt mye suksess med de Abdellaoue-guttene, og det er artig. Jeg håper og tror at han er vår spydspiss neste år, sier dos Santos til NTB.