BETALTE DOMMER: Erik Hagen (t.h.) forteller at han var med på å betale en dommer en del av seiersbonusen i en Uefa-cupkamp han spilte for russiske Zenit. Foto: Ali Ozluer, AFP / NTB Scanpix
BETALTE DOMMER: Erik Hagen (t.h.) forteller at han var med på å betale en dommer en del av seiersbonusen i en Uefa-cupkamp han spilte for russiske Zenit. Foto: Ali Ozluer, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Det er Uefa som vurderer om de skal forfølge saken

NFF er glade for at «Panzer-Hagen» står fram.

(Dagbladet): De to tidligere Russlands-proffene Erik «Panzer» Hagen forteller i dagens VG om hvordan de opplevde utbredt kampfiksing i russisk fotball.

Hagen forteller at han - riktignok sterkt motvillig - gikk med på å betale 3000 dollar av seiersbonusen sin til en dommer i en Uefa-cupkamp.

Norges fotballforbund setter pris på at Hagen nå står fram med historien.

- Det er avgjørende at slike saker blir kjent dersom idretten og myndighetene skal klare å bekjempe kampfiksing som er en trussel mot idrettens grunnverdier og et samfunnsproblem. Hagen er modig som står fram med sin historie, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til Dagbladet.

På spørsmål om innrømmelsen kan få konsekvenser for Hagen dersom han skulle ønske å engasjere seg innen norsk fotball, svarer Graff:

- Det er Uefa som nå vurderer om og eventuelt hvordan de skal forfølge saken, ettersom dette gjelder en Uefa-konkurranse. Utfallet her vil være avgjørende for hvilke konsekvenser saken får for de involverte.

Jørgen Jalland var ikke selv med på å betale for et resultat, men opplevde å få 4000 dollar overlevert av lagkapteinen. Summen var en «bonus» fra et annet lag som hadde ønsket sterkt at Jallands lag, Rubin Kazan, skulle vinne kampen sin dagen i forveien.

Jalland er i dag trener for Ørn-Horten i 2. divisjon.