SISTE SJANSE FORSVANT: Steven Gerrard innser at drømmen om finale i FA-cupen ble knust etter 1-2-tapet for Aston Villa.  
Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
SISTE SJANSE FORSVANT: Steven Gerrard innser at drømmen om finale i FA-cupen ble knust etter 1-2-tapet for Aston Villa. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

- Det er ufattelig trist å se på Gerrard om dagen

Øyvind Alsaker om Liverpool-ikonet.

(Dagbladet): Steven Gerrards siste mulighet til å vinne noe denne sesongen ble lagt i grus da dommeren tok fløyta til munnen i FA-cup-semifinalen mot Aston Villa.

Exiten betyr at Liverpool-spilleren ikke får ta farvel med supporterne på den måten han hadde ønsket.

I stedet for finale på Wembley blir han takket av på Britannia Stadium i Stoke i serieavslutningen. Etterpå bærer det til USA og Los Angeles Galaxy.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kommenterte gårsdagens målløse ligakamp mellom West Bromwich og Liverpool. Han syns det er trist å se Liverpool-kapteinen om dagen.

- Han kom tilbake fra skade ble ikke funnet god nok til å møte Manchester United hjemme. Rodgers burde kanskje gitt ham sjansen der. Han har en god statistikk i de kampene. I stedet kom inn og fikk rødt kort etter noen sekunder. Så kom han tilbake i semifinalen i FA-cupen. Laget skulle fighte på hans vegne for å gi han den avskjeden han fortjener (finale på Wembley, på gebursdagen hans, journ.anm). Så er han ufattelig svak i den kampen, sier Alsaker til Dagbladet.

Svakt tempo Alsaker syns det er vanskelig å forstå at Gerrard kunne være så svak i en kamp som kunne definert hans ettermæle. Han så en spiller som ikke var skikkelig tilstede på banen.

- Det han gjør er helt greit. Han sender ballen hit og dit, men jeg syns nesten jeg ser at Liverpool under Rodgers har forlatt Gerrard. Når han kommer inn i laget er han nesten et fremmedelement. Det er Henderson som slår bakromspasningene nå, de avgjørende tingene. Gerrard blir nærmest statist i eget lag. Det er nesten absurd. Laget skulle reise seg i går, i hans 500. kamp for klubben, en ny stor anledning. Så er det så treigt. Det går så langsomt. Hans eget tempo er en ting, men lagets tempo har forlatt ham. Det er som han står igjen i en annen tid. For meg er det ufattelig trist, sier Alsaker.

Publikum på stadion over hele England synger den berømte Gerrard-sangen, men med en tekst som henviser til det fatale øyeblikket da Liverpool-kapteinen skled og mistet ballen til Demba Ba mot Chelsea forrige sesong. Et øyeblikk som spilleren selv aldri vil glemme.

Episoden ble definisjonen på hvordan Liverpool-gullet glapp. Det har vært noen tøffe måneder for Gerrard etterpå.

- Et eller annet skjedde. Det skjedde noe mentalt med gullet som glapp og Liverpool-kontrakten som han ikke fikk. Rogers skjønte at tiden hans er over. Det er en tøff avgjørelse når du skal sette en legende til side. Det er enda en mental greie at Liverpool-karrieren er over nå. Det er akkurat som om han ikke har mer å gi, sier Alsaker.

Tiden er over Da Steven Gerrard annonserte at han ville fortsette karrieren i USA, var det mange Liverpool-supportere som mente det var alt for tidlig. Denne sesongen har flere måttet erkjenne at det kanskje er på tide.

- Det er helt umulig å se det på en annen måte. Hans tid er over. Det er så trist at følelsen fansen sitter igjen med er: «Det er på høy tid at han går». «Hvordan skal dette gå uten Gerrard», er den følelsen vi skulle sittet med i mai, sier Alsaker.

Han har fortsatt et lite håp om at vi ikke har sett det siste glimtet av spilleren Gerrard. Mannen som gir alt i duellene - mannen som er kjent for å avgjøre kamper for Liverpool.

- Vi får se da. Han legger kanskje inn en kanonforestilling før det er slutt. Han scorer kanskje en suser på Stamford Bridge. Gjør et eller annet for å få det siste ordet. Kampen mot Chelsea er en perfekt anledning. Hvis Arsenal vinner i dag er det kanskje første anledning for Chelsea til å ta ligagullet. Det kan være en liten epilog der, sier Alsaker.

Lagene møtes på Stamford Bridge 10. mai.