REAKSJONER:  Dopinglegen Eufemiano Fuentes ble i går dømt til ett års fengsel. Men mest reaksjoner har det kommer på at dommeren i saken ikke vil overgi beviser og blodposer til internasjonale anti-dopingmyndigheter. Foto:AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpix
REAKSJONER: Dopinglegen Eufemiano Fuentes ble i går dømt til ett års fengsel. Men mest reaksjoner har det kommer på at dommeren i saken ikke vil overgi beviser og blodposer til internasjonale anti-dopingmyndigheter. Foto:AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpixVis mer

- Det er uheldig og beklagelig at bevisene ikke blir gjort tilgjengelig

IOK lite fornøyd med at spansk rett vil destruere dopingbeviser.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) beklager på det sterkeste avgjørelsen om å ødelegge 200 blodposer fra Eufemiano Fuentes lager.

Den spanske dopinglegen ble dømt til ett år i fengsel tirsdag, men samtidig med at dommen falt, gjorde dommeren det klart at de 200 blodposene som ble beslaglagt hos den spanske skandalelegen, skulle ødelegges.

Det betyr at det ikke vil være mulig å etterforske videre i saken som blir betegnet som det største dopingnettverket som noensinne er av avslørt.

Tennisspilleren Andy Murray kaller gårsdagens rettsavsigelse en vits.

Mens tidligere syklist, Mads Kaggestad, mener Spania burde bli utestengt fra alle internasjonale mesterskap.

Dommer Julia Patricia Santamaria gjorde det klart at alle de beslaglagte blodpostene skulle ødelegges med en gang eventuelle anker er avgjort i saken som går under navnet Operasjon Puerto.

- Det er uheldig og beklagelig at bevisene i denne saken ikke blir gjort tilgjengelig for antidopingmyndighetene. Dette er bevis som kunne vært nyttige i den videre kampen mot doping, heter det i en skriftlig uttalelse fra IOK.

- Doping har ingen plass i idrettens verden, og vi fordømmer alle som er med på å gi idrettsutøvere muligheten til å dope seg, heter det videre i uttalelsen.

(NTB)