- Det er umulig å ikke la seg rive med av den spektakulære historien

Dette er fortellingen om Southamptons utrolige tiår.

EN UTROLIG REISE: Southampton sto i fare for å rykke ned fra Englands tredje øverste nivå for bare fem år siden. En tid hvor klubben var på konkursens rand. Nå ligger laget på 2. plass i Premier League.  AFP PHOTO/OLI SCARFF.
EN UTROLIG REISE: Southampton sto i fare for å rykke ned fra Englands tredje øverste nivå for bare fem år siden. En tid hvor klubben var på konkursens rand. Nå ligger laget på 2. plass i Premier League. AFP PHOTO/OLI SCARFF. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. mai 2005 taper Southampton 1-2 for Manchester United. Skrekkscenarioet supportere, spillere, trenere og ledere alle fryktet er blitt en realitet: Etter 27 sammenhengende år i Premier League, rykker klubben ned.

Det blir starten på et mareritt. Et mareritt som fire år senere truer klubbens videre eksistens. Sportslig er laget på full fart vei ned til League One - Englands tredje øverste nivå. Økonomisk er tilstanden enda verre. Klubben som tidligere har mønstret legender som Matthew Le Tissier, Mick Channon og Peter Shilton, står på konkursens rand.

Under administrasjon 23. april 2009 kommer en ny nedslående beskjed: Klubben er satt under administrasjon av det engelske fotballforbundet og trekkes i tillegg ti poeng.

Et par måneder seinere er nedrykket fra Championship et faktum. At det store poengtrekket blir videreført til neste sesong, gjør situasjonen enda verre.

Den svært anstrengte økonomiske situasjonen gjør at fortvilte supportere frykter at klubben snart kan være historie.

Redningen Men på sommeren endres alt. Den sveitsiske forretningsmannen Markus Liebherr bestemmer seg for å kjøpe klubben, og tilfører den sårt tiltrengt kapital.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer