Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er unødvendig å lede med tjue sekunder etter seks kilometer

Martin Johnsrud Sundby gikk på en åpningssmell.

NYTTIG ERFARING: Tremila i Davos går på omtrent samme høyde som OL-løypene i Sotsji ligger på. Dermed ble åpningssmellen god læring for Martin Johnsrud Sundby i dag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTTIG ERFARING: Tremila i Davos går på omtrent samme høyde som OL-løypene i Sotsji ligger på. Dermed ble åpningssmellen god læring for Martin Johnsrud Sundby i dag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby ledet klart helt fra starten av på dagens tremil i Davos. Verdenscuplederen så helt utilnærmelig ut i over to mil, men så begynte sekundene å renne på.

I mål endte han femten sekunder bak dagens franske vinner, Maurice Manificat.

- Jeg er kjempefornøyd, jeg går for seier selvsagt, men jeg får det på de to siste rundene her i dag. Da måtte jeg bare kjempe meg inn, så jeg er glad jeg klarte pallen, sier Martin Johnsrud Sundby etter tredjeplassen.

Rødtrøyevinner
For foran han på resultatlista snek det seg en annen nordmann. Chris Jespersen kom veldig fort mot slutten av løpet, og noen kilometer før mål hadde han passert Johnsrud Sundby og lå 2,2 sekunder bak Manificat.

Dessverre for Jespersen ble han 3,3 sekunder for sein til å ta sin første verdenscupseier, men med andreplassen overtok han den røde trøya i distanseverdenscupen.

- Jeg lå og tenkte på det i går, at om jeg vinner i morgen har jeg den røde trøya til jul. Nå klarte jeg jo ikke vinne, men siden jeg slo Martin fikk jeg den rød trøya. Det er stort for meg, sier en rørt Jespersen til Dagbladet.

Lærerikt
Løpet i høyden i Davos er det mest relevante kvalifiseringsløpet før OL i Russland i februar. Det går på samme høyde, og i tøffe løyper. Rennene her er veldig overførbare til OL-løypene.

Å lykkes her gjør selvfølgelig underverker for OL-kandidaturet, men det er ikke alt. Johnsrud Sundbys harde åpning lærer blant annet verdenscuplederen å justere farten etter tidene til de andre løperne også.

- Ja, det er unødvendig å lede meg tjue sekunder etter seks, sju kilometer. Jeg gikk på en bom, rett og slett, smiler Johnsrud Sundby.

- Det er veldig små justeringer her, hadde jeg vært 10 sekunder lenger nede hadde jeg vært innafor. Dette var en jævlig bra erfaring, å kjenne fysisk på hvordan det er å gå i denne høyden er veldig nyttig og lærerikt. Jeg er godt fornøyd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media