HISTORISK: Adam Scott trakk det lengste strået i omspillet i US Masters. Det er første gang Australia vinner turneringen. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/NTB scanpix
HISTORISK: Adam Scott trakk det lengste strået i omspillet i US Masters. Det er første gang Australia vinner turneringen. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/NTB scanpixVis mer

- Det er utrolig at det er jeg som skulle klare det

Adam Scott ble historisk.

Australieren Adam Scott tok seieren i årets første majorturnering i golf. Avgjørelsen falt på andre hull i omspill.

Argentineren Angel Cabrera lå lenge an til å vinne turneringen, noe han gjorde i 2009. Men etter at Cabrera feilet i omslagsrunden, avgjorde Scott med en birdie på andre hull.

Tiger Woods jaktet på sin 15. majorseier, men bogeys på hull fem og sju på søndagens sisterunde ødela seiersmulighetene selv om golfesset senere leverte fire birdier. Han måtte nøye seg med fjerdeplass.

Tøft på greenene Woods har ikke vunnet en majorturnering siden 2008. For ellevte gang havnet Tiger Woods blant de fem beste i Masters.

- Jeg hadde mine muligheter denne uken og føler jeg spilte veldig bra. Jeg har spilt som jeg har gjort i hele år. Det er et godt tegn, sa Woods etter fjerdeplassen.

Men han klarte aldri å spille seg inn i seierskampen søndag.

- Nei, jeg hadde vært tvunget til å gå en 65-runde for å ha en sjanse. Jeg spilte bra, men hadde det tøft på greenene og puttet ikke hardt nok. Da går det ikke, fortsatte amerikaneren.

Han sto i fare for å bli diskvalifisert etter fredagens runde etter feil dropp, men slapp unna med to pliktslag. Den avgjørelsen ble heftig diskutert. Noen mente Woods slapp diskvalifikasjon fordi han er golfsportens største stjerne.

Takket Norman Adam Scott sørget for at Australia vant US Masters for aller første gang. Nærmest seier tidligere har legenden Greg Norman vært. Han lå godt han i 1996, men sviktet på sisterunden den gangen.

- Australia er en stolt idrettsnasjon, men denne turneringen har vi aldri vunnet. Det er utrolig at det er jeg som skulle klare det. Det finnes et menneske som inspirerte en hel nasjon av golfere, og det er Greg Norman, sa Scott.

- Han har vært til stor støtte for meg og alle andre unge golfere. En del av denne seieren tilhører ham, sa Scott om «the white shark».

Fikk ros Cabrera roste Scott etter det dramatiske omspillet.

- Selvsagt hadde jeg vært enda gladere om jeg selv hadde vunnet, men Adam er en fantastisk spiller og person. Vi har spilt sammen i President Cup. Jeg er glad på hans vegne, sa Cabrera.

Tredjeplassen gikk til australieren Jason Day.

(NTB)