Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er utrolig at jeg skulle få det til

Verås Larsen med råsterk gullmedalje. - Nå kan jeg legge opp med god samvittighet.

GULLGUTT: Eirik Verås Larsen jubler etter å ha blitt olympisk mester for andre gang i karrieren. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GULLGUTT: Eirik Verås Larsen jubler etter å ha blitt olympisk mester for andre gang i karrieren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med en rå maktdemonstrasjon på de siste 500 meterne tok Eirik Verås Larsen Norges første gullmedalje i London-OL.

Forhåndsfavoritten Adam van Koeverden gikk tøft ut og tok ledelsen fra start i K1 1000 meter-finalen, men Verås Larsen fikk en bedre start enn i forsøket og semifinalen.

Han lå på annenplass etter passering 250 meter, og var aldri mer enn en drøy båtlengde bak kanadiske van Koeverden.

Han tok et stort jafs av forspranget mellom 500 og 750 meter, og plutselig var han side om side med favoritten. Van Koeverden prøvde desperat å utlikne farten, men var sjanseløs på å stå imot.

TOK FRAM KJEMPEKREFTENE: Van Koeverden hadde lite å stille opp med da Verås Larsen tok ham igjen rundt 200 meter fra mål. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TOK FRAM KJEMPEKREFTENE: Van Koeverden hadde lite å stille opp med da Verås Larsen tok ham igjen rundt 200 meter fra mål. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Til slutt vant Verås Larsen med en halv båtlengde, på tiden 3:26.462. Kanadieren fikk 3:27.170. Max Hoff fra Tyskland tok bronsen.

Det er nordmannens andre OL-gull, han vant samme distanse i Athen i 2004, og også da foran van Koeverden. I Beijing i 2008 ble det sølv.

Etter gulløpet var det en rørt og glad gullvinner som snakket med NRK.

- Helt fantastisk. Det har vært et tøft kjør i to år, med fokus på dette ene løpet. Alt stemte. Hele OL-oppholdet har stemt, med været og vinden som vi liker. Utrolig at jeg skulle få det til, det er en fantastisk følelse, sier han.

ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix
ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at han måtte prøve å gå tøffere ut enn vanlig, og etter 100 meter følte han at avstanden til van Koeverden var mindre enn den pleier.

- Da skjønte jeg at dette kan gå. Jeg fikk ikke de negative tankene etter 200 meter som jeg får hvis jeg ligger langt bak. Jeg var veldig sliten på slutten, og livredd for at han skulle komme tilbake. Jeg kunne ikke vite om noen kom i bane sju eller åtte heller. Dette var fantastisk, utrolig å få det til.

- Du kan ikke legge opp nå?

- Jo, nå kan jeg legge opp med god samvittighet. Det er ikke noe problem, sier han til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media