Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er utrolig, jævlig heftig det her

Blågule fotballjenter jublet over OL-billett og VM-semi.

OL-BILLETT OG VM-SEMI: Med 3-1-seieren over Australia er Sverige klar for semifinale i jentenes fotball-VM. De blågule er også klar for OL i London neste sommer. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach
OL-BILLETT OG VM-SEMI: Med 3-1-seieren over Australia er Sverige klar for semifinale i jentenes fotball-VM. De blågule er også klar for OL i London neste sommer. Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 3-1-seieren over Australia er Sverige klar for semifinale i jentenes fotball-VM. De blågule er også klar for OL i London neste sommer.

Norge kom aldri til cupspillet i årets VM. Dermed røk også OL-billetten. Sverige derimot er klare for både semifinale mot Japan onsdag og sommerlekene i London.

- Utrolig deilig. Den her seieren betyr ganske mye. Nå sikret vi oss spill i en turnering til, og det betyr fantastisk mye. Spillerne er helt enkelt fantastisk bra. Det er den enkle sannheten, sa landslagssjef Thomas Dennerby til TV 4.

Therese Sjögran og Lisa Dahlqvist sørget for at Sverige ledet 2-0 etter et drøyt kvarter. Ellyse Perry reduserte før pause, mens Lotta Schelin satte inn kampens siste mål sju minutter etter pause.

Australia ble heiet fram av de tyske supporterne i Augsburg. Bare med svensk tap kunne Tyskland, som sensasjonelt tapte for Japan lørdag, ta seg til London-OL.

- Det er utrolig, jævlig heftig det her. Jeg har ikke engang begynt å tenke på det (semifinalen). Jeg bare nyter den her seieren, sa Lotta Schelin til TV 4.

For Australia ble defensive feil kostbare.

- Målet vi slapp inn var av den billige sorten, regelrette tabber. På 1-2 har du en sjanse, på 1-3 er du i trøbbel, sa Australias trener Tom Sermanni.

25.000 tilskuere fulgte kampen i Augsburg.

(NTB)