- Det er utrolig stort og sier litt om selvtilliten foran OL

Silje Norendal (20) sikret gull i X Games.

OL-HÅP: Silje Norendal (20) fra Kongsberg tok gull i X Games og blir pekt på som en OL-favoritt. Foto: Snowboardforbundet
OL-HÅP: Silje Norendal (20) fra Kongsberg tok gull i X Games og blir pekt på som en OL-favoritt. Foto: Snowboardforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Silje Norendal (20) gikk rett til topps og sikret gullmedalje i slopestylefinalen i X Games etter thrilleravslutning i Aspen i Colorado.

Kongsberg-jenta knuste ikke bare favoritten Jamie Anderson (23), men forsterker også troen på norsk suksess under OL i Russland i neste måned.

- Alt klaffet Norges landslagssjef Thomas Harstad er dypt imponert over 20-åringen.

- Det er utrolig stort. Helt sinnsykt, faktisk. Jeg hadde ikke regnet med det, men jeg vet at Silje er i god form og kjører bra. Men det var langt i fra noen selvfølge, sier Harstad til Dagbladet.

- Alt klaffet for Silje og det holdt hele vein opp til pallen. Det er helt vanvittig imponerende. Hun kjørte stilsikkert og kunne ikke kjørt et bedre renn, sier han videre.

Fantastisk oppkjøring Harstad mener prestasjonen forteller en hel del om Norendals selvtillit foran Vinterlekene i Sotsji.

- Dette sier noe om selvtilliten foran OL, og er utviltsomt en fantastisk oppkjøring foran Sotsji, sier han til Dagbladet.

NRKs kommentator Thomas Lerdahl kaller Kongsberg-jentas prestasjon i Aspen for en sensasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer