- Det er utrolig surt

Mats Zuccarello Aasen prøver å se framover etter tapet på overtid.

LOS ANGELES (Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen ble historisk da han i natt som første nordmann kunne gå på isen i en Stanley Cup-finale i National Hockey League (NHL) som en av spillerne på New York Rangers.

Det sto 2-2 etter ordinær tid i den særdeles underholdende finalen, men i spilleforlengelsen klarte Los Angeles Kings å score etter at Rangers-backen Dan Girardi serverte pucken til en Kings-spiller i egen sone. Dermed tapte Rangers den første av de sju finalekampene.

I Staples Center i Los Angeles var det skuffete Rangers-spillere som møtte Dagbladet og resten av pressen i garderoben etter kampen.

- Vi hadde mange sjanser til å avgjøre dette. Jeg synes vi spilte en veldig god kamp, så det er et tungt tap nå. Det kommer til å være tungt i kveld, men i morgen må vi fokusere på at vi spilte en veldig god kamp, sier Zuccarello.

- Må jobbe hardt Han er ikke i tvil om at laget bare må fortsette å spille på samme måte med sitt lynraske offensive spill i de neste kampene.

- Jeg synes vi spilte en bra kamp og har mange sjanser. De har flere skudd, men de skyter mye utenfra så sjansene er ikke like store som våre. Men det er klart vi må score på sjansene våre hvis vi skal vinne kamper. Det er utrolig surt, sier han.

I løpet hadde Zuccarello selv flere store sjanser, men klarte ikke å treffe nettmaskene. Slik har det også vært i noen av de tidligere sluttspillskampene.

- Jeg må bare fortsette å jobbe hardt så stusser den riktig vei til slutt. Vi skaper utrolig mye i dag på rekka vår og scorer et mål. Alt i alt er det likevel ikke godt nok, sier Rangers-stjerna.

MANGLET MARGINENE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte mot Los Angeles Kings i den første av sju kamper i Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
MANGLET MARGINENE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte mot Los Angeles Kings i den første av sju kamper i Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

På forhånd mente mange at Kings var favoritten, men Rangers ble overhodet ikke overkjørt. Tvertimot ble det en jevnspilt og underholdende kamp. Zuccarello, som allerede har en strålende sesong i NHL bak seg, var fornøyd med innsatsen.

- Jeg synes laget er på fra starten av og at vi er pigge. Vi skaper utrolig mye. Min rekke scorer ett mål, og vi burde kanskje ha scoret noen flere. Men vi møter et godt lag, og må ikke glemme det. Vi taper på overtid på bortebane, sier Zuccarello til Dagbladet.

Elektrisk stemning Stemningen i Staples Center i Los Angeles var elektrisk da de to lagene gikk på isen, men Zuccarello synes ikke det voldsomme trøkket er forstyrrende.

- Det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt. Det glemmer vi når kampen starter.

Nå skal begge lag forberede seg på neste kamp som spilles i Los Angeles lørdag kveld. Den norske hockey-stjerna forteller at han vil forberede seg slik han alltid gjør med hvile, riktig kosthold og fullt fokus.

- Jeg tror alle følte at vi kunne ha vunnet denne kampen. Det gjorde vi ikke i dag. Men det er én kamp av sju, så dette må vi bare glemme, sier Zuccarello.

JUBEL: Mats Zuccarello jubler sammen med lagkameraten Benoit Pouliot som sendte Rangers i ledelsen mot Kings. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
JUBEL: Mats Zuccarello jubler sammen med lagkameraten Benoit Pouliot som sendte Rangers i ledelsen mot Kings. Foto: Harry How/Getty Images/AFP Vis mer