- Det er utrolig

Wigan til ligacupfinalen etter ekstraomganger mot Arsenal.

(Dagbladet.no): Semifinale ligacup, 2. kamp: Arsenal-Wigan 1-0, 2-1 etter ekstraomganger (2-2 sammenlagt). Wigan til finalen på bortemål.

Arsenal ledet 2-0 og sto så og si med begge beina i ligacupfinalen da fjerdedommeren viste fram tavla som fortalte at det var lagt til ett minutt i andre ekstraomgang på Highbury.

Da dukket Jason Roberts opp og skuffet ballen inn under Gunners-keeper Manuel Almunia.

Dermed har sesongens nykommer-sensasjon i Premier League passert enda en milepæl: Wigan er klare for sin første store cupfinale.

- Utrolig

- Det er en utrolig følelse. Bortemålet sender oss videre, det er utrolig, sa Roberts til Sky Sports ifølge Soccernet.

- Vi fortsatte å kjempe og klarte til slutt å score. Jeg misset en del sjanser, og trodde ikke jeg skulle score, men jeg fortsatte å prøve.

Matchvinneren hyller også keeper Mike Pollitt, som spilte en strålende kamp. Blant annet reddet han et straffespark i første omgang.

MATCHVINNER: Jason Roberts og Paul Scharner konstaterer at førstnevnte sender klubben til ligacupfinalen på bekostning av Arsenal i siste minutt av andre ekstraomgang. Foto: AP/Scanpix
MATCHVINNER: Jason Roberts og Paul Scharner konstaterer at førstnevnte sender klubben til ligacupfinalen på bekostning av Arsenal i siste minutt av andre ekstraomgang. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Han var fantastisk, og har vært slik hele sesongen, sier Roberts.

Men mens Roberts og lagkameratene jublet hemningsløst over scoringen, sto Pollitt og forberedte seg på straffespark-konkurranse.

- Jeg gjorde meg klar til straffer. Jeg hadde helt glemt bortemålsregelen, sier han.

Misset på straffe 

For to uker siden vant Wigan den første kampen i den doble semifinalen 1-0 etter debutscoring av Arsenal-supporter og tidligere Brann-spiller Paul Scharner.

I kveld var det Arsenal som tok initiativet fra start. I kampens 21. minutt ble de belønnet med straffe:

Thierry Henry stormet inn på venstresiden av feltet og lobbet ballen mot en lagkamerat midt foran mål, og ballen stoppet i armen til Stephane Henchoz.

Jose Antonio Reyes tok straffesparket, men Wigan-keeper Pollitt lå og ventet på ballen da den kom fram til mål.

20 minutter inn i andre omgang tok Arsenal ledelsen. Alexander Hleb spilte en strålende stikkpasning til 18 år gamle Kerrea Gilbert som kom i stor fart fra sin høyreback-plass.


Henry i åpent mål

Foran mål sto Henry umarkert og headet innlegget fra Gilbert i åpent mål.

Henry ble erstattet med Robin van Persie et snaut kvarter seinere. I sluttminuttene var Arsenal nærmest å avgjøre da Sol Campbell fikk ballen i beina etter en corner, men han satte den høyt over mål.

Dermed sto det fortsatt 1-0 etter ordinær tid. Det betyr 1-1 sammenlagt, og kampen gikk til ekstraomganger.


Frispark-fulltreffer

Litt over tre minutter inn i andre ekstraomgang fikk Arsenal frispark fra omkring 25 meters hold. Robin van Persie skrudde ballen over muren og inn i det nærmeste hjørne.

Wigan-keeper Pollitt, som har vært en av kveldens store spillere, måtte bare konstatere at han ikke hadde en sjanse til å nå bort til motsatt hjørne.

Jason Roberts hadde to store sjanser i løpet av kort tid etter Arsenals ledermål. Først blokkerte van Persie til corner, så ble corneren headet mot Roberts, som var svært nær å få styrt ballen forbi Manuel Almunia.

Avgjorde i siste minutt

I det fjerdedommeren viste fram tavla med ett tilleggsminutt, lyktes det imidlertid for Roberts. Alene med Almunia breisidet han ballen under Arsenal-keeperen.

I ligacupen teller bortemål ikke etter ordinær tid, men etter ekstraomganger. Dermed er Wigan klare for finalen.

Og med finaleplass følger også en god sjanse for en plass i Uefa-cupen til høsten. Det ville vel knapt de ivrigste Wigan-fans drømt om for et par år siden.

• I morgen kommer Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn til Old Trafford for å gjøre opp med Manchester United om den andre finaleplassen. Gamsten scoret da lagene spilte 1-1 på Ewood Park.

• Vinner Manchester United, kan Wigan trolig alt starte forberedelsene til Uefa-cupspill. United skal kollapse voldsomt i serien om de ikke skal kvalifisere seg for Champions League.

CUPLYKKE: Lagkameratene overfaller Jason Roberts etter det avgjørende målet.
MISSET PÅ STRAFFE: Jose Antonio Reyes misbrukte et straffespark for Arsenal i pause. Her i duell med Wigans Gary Teale.
TAKK SOM BYR: Thierry Henry (t.h.) takker 18 år gamle Kerrea Gilbert for praktinnlegget som ga Arsenal-kapteinen anledning til å heade 1-0 i åpent mål.
FRISPARK-PERLE: Robin van Persie kom inn som innbytter for Arsenal-kaptein Thierry Henry. Her gir van Persie Arsenal ledelsen 2-0 på et frispark minst like vakkert som Henry selv kan gjøre det på en god dag.