Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese vant kvinnenes 10 kilometer fellesstart i Falun

- Det er uvanlig

Therese Johaug var presset, men var sterkest i de siste bakkene og sikret en ny verdenscupeier. Bak overrasket en norsk junior.

JUBLET: Therese Johaug jubler sammen med Ebba Andersson etter dagens renn. Foto: NTB Scanpix
JUBLET: Therese Johaug jubler sammen med Ebba Andersson etter dagens renn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi har sett det før, og så det igjen på dagens 10 kilometer fellesstart. Therese Johaug gikk ut i tet og tok kommandoen.

Kvinnene slapp en etter en, men svenske Ebba Andersson nektet å gi opp. Hun lå i rygg etter ni av de ti kilometerne, og jaget sin første verdenscupseier på hjemmebane i Falun.

Men inn i den nest siste bakken viste Johaug sin styrke. Hun fikk 2-3 sekunder, og det var nok til å ta seieren.

- Jeg var litt pessimistisk før start. Jeg trodde det skulle bli massespurt, men det var hardere forhold enn det jeg trodde. Jeg er veldig, veldig, veldig fornøyd. Spesielt når jeg fikk kjempe med Ebba og at jeg hadde litt igjen i de siste bakkene, forklarer Johaug til NRK.

Heidi Weng ble nummer tre, 24 sekunder bak. På de to neste plassene fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen og 18 år gamle Helene Marie Fossesholm.

- Hun leverer på et fantastisk nivå allerede, sier NRK-ekspert Jann Post, tydelig imponert over Fossesholm.

Tre i front

Feltet var fortsatt relativt samlet etter 2,7 av de 10 kilometerne.

Therese Johaug dro i front, og bak fulgte Heidi Weng, Ebba Andersson, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Frida Karlsson, som endelig var tilbake etter et langt fravær. Ragnhild Haga og Natalja Neprjajeva hang også godt med.

Inntil videre.

HANG LENGE: Men Heidi Weng måtte gi noen sekunder inn mot mål. Foto: NTB Scanpix
HANG LENGE: Men Heidi Weng måtte gi noen sekunder inn mot mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For da kvinnene kom inn etter 5,2 kilometer var det Ebba Andersson som hadde tatt over teten. Johaug og Weng hang, men resten måtte slippe.

Nærmest fulgte Karlsson og Uhrenholdt Jacobsen, de hadde tapt ti sekunder.

- Det er uvanlig, sa Jann Post og siktet til at Johaug hadde følge i lang, lang tid. I mange andre renn har hun smadret konkurrentene tidlig.

Etter 7.7 kilometer måtte Weng slippe noen sekunder, mens Ebba Andersson hang på. Alt skulle bli avgjort på de siste kilometerne.

Og i de to siste bakkene viste Therese Johaug hvorfor hun nå har 66 verdenscupseire. Hun ga alt og fikk 2-3 sekunder ned til den svenske rivalen.

Igjen var det Johaug som kunne juble først over målstreken.