- Det er uvirkelig

Hoppkometen Evensen (23) best av de norske i Pragelato

|||

- Det er uvirkelig at jeg plutselig er blant topp ti i verden ut av intet, sa hoppkometen Johan Remen Evensen (23) etter 7.-plassen i Pragelato lørdag.

Han gjorde sitt beste verdenscuprenn til nå da han ble beste nordmann med 7.-plass i OL-bakken i Pragelato.

Molde-hopperen lå på 5.-plass etter 1. omgang etter et hopp på 131,5 meter. Han slo av halvmeteren i finaleomgangen og endte på 7.-plass med 252,0 poeng. I Granåsen sist helg ble det 10.- og 12.-plass på nordmannen. Det var det ikke mange som hadde trodd for én måned siden.

- Nok en gang helt sykt. Det er dritkult. Jeg sto og ristet på toppen av nervøsitet. Det er ikke hver dag jeg står på toppen og hopper etter Morgenstern, sa en overlykkelig Johan Remen Evensen til skijumping.no.

Hoppe rundt

- Jeg har mest lyst til å hoppe og sprette, men jeg prøver å roe meg litt. Det er uvirkelig og helt fantastisk, mente Evensen.

Han føler fortsatt det er litt å gå på, og at bakken i Pragelato ikke er en flygebakke på grunn av den tynne luften.

Evensen kan bare begynne å pakke hoppukesekken.

- Selvfølgelig skal vi ha med våre beste hoppere der. Han imponerte i dag. Han er med i sitt første verdenscuprenn i utlandet og viser fram egenskaper som norsk hoppsport trenger, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Tynt

Men de øvrige nordmennene var ikke like stabile.

Anders Jacobsen ble nest beste nordmann med 10.-plass i OL-bakken fra Torino-lekene. I likhet med de øvrige nordmenn var han tammere i det andre hoppet. Anders Bardal ble nummer 17, Roar Ljøkelsøy nummer 20 og Tom Hilde nummer 30.

- Vi er på ingen måte fornøyd med laginnsatsen. Vi stiller med fire mann som alle har vunnet verdenscuprenn tidligere, og dette nivået er vi ikke fornøyd med. Men vi har tro på at vi skal klare å snu det, proklamerte Bråthen.

Verdenscupleder Simon Amman dro til med ny bakkerekord på 144 meter i 2. omgang. Sveitseren passerte østerrikeren Gregor Schlierenzauer og vant rennet. Schlierenzauer fikk 282,6 poeng og var 1,7 poeng bak Amman. Finnen Ville Larinto tok 3.-plassen.

Søndag venter et nytt renn i Pragelato.


(NTB)