- Det er uvirkelig

NRK-pensjonist Arne Scheie (77): - Det er fæle tider. Men det Halvor Egner Granerud gjør i hoppbakken, vil jeg nesten si er uvirkelig.

IMPONERT: Arne Scheie. Foto: NTB
IMPONERT: Arne Scheie. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere NRK-kommentator Arne Scheie innrømmer at det er «fæle tider» med coronaen. Men han holder så absolutt motet oppe. Seinest i går drakk han den faste kaffekoppen med andre NRK-pensjonister på en kafé i Oslo.

Men midt i den mørke tida skinner en stjerne på den norske sportshimmelen: Halvor Egner Granerud (24) herjer i hoppbakken, på en måte en nordmann aldri før har gjort i verdenscupen.

Scheie - som kommenterte hopp fra tidlig på 70-tallet og fram til 2013 - må gni seg i øynene.

- Fantastisk. Det er helt utrolig. Jeg vil nesten si at det er uvirkelig. I fjor hadde han ikke en plassering blant de 20 beste i verdenscupen. Og han hadde aldri vært på pallen tidligere. Denne sesongen har han vunnet ti renn og leder verdenscupen med over 400 poeng. Det er helt vanvittig.

Og:

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si.

Dagbladet snakker med Scheie mens Leeds - Crystal Palace står på TV i bakgrunnen. Han er stemmen fra Tippekampene på 70- og 80-tallet. Og han har guidet norske TV-seere gjennom mange hoppbragder. Men i verdenscupen er det ingen norske hoppere som overgår Granerud i løpet av en sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer