FÅR STØTTE AV SJEFEN: Brendan Rodgers mener at Luis Suarez ikke skulle fått mer enn seks kampers utestengelse. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
FÅR STØTTE AV SJEFEN: Brendan Rodgers mener at Luis Suarez ikke skulle fått mer enn seks kampers utestengelse. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

- Det er vanskelig å akseptere

Brendan Rodgers om sjokkstraffen til Luis Suarez.

(Dagbladet): Liverpool og Brendan Rodgers holdt i dag en pressekonferanse i forbindelse med helgas møte med Newcastle, og Luis Suarez' straff på ti kampers utestengelse på grunn av biting ble selvfølgelig et hett tema.

- Vi ble veldig sjokkert og skuffet, ikke over selve utestengelsen, men over alvorligheten i straffen, sa Rodgers.

40-åringen mener at ingen ville klaget om Luis Suarez fikk seks kampers utestengelse, og nye seks kamper om liknende ting skjedde igjen. Han brukte også tid på å snakke om da Jermain Defoe beit Javier Mascherano i 2006, hvor Tottenham-spilleren bare fikk et gult kort for episoden.

- Det er vanskelig å akseptere. Jeg kan ikke noe for det, men jeg føler at straffen er rettet mot mannen og ikke selve hendelsen, sier Rodgers.

Fremtid på Anfield Liverpool-manageren føler seg ikke sviktet av Suarez, og mener at klubben vil vært i en annen posisjon med flere spillere som uruguayaneren.

- Jeg ser inn i ansiktet hans hvor jeg ser en genuin fin fyr som er veldig skuffet. Det tar litt tid for ham å reflektere over straffen. Han er fortsatt en stor del av Liverpool-familien, og en stor del av framtida, sier Rodgers, som aldri var inne på tanken å utestenge spilleren selv.

Han forteller også at det er første gang han har sett en uavhengig komite bli diktert av så mange mennesker, og henviser til personene som ga Luis Suarez straffen.

Liverpool-keeper Pepe Reina har også omtalt straffen som «hyklersk».

- Jeg ser på meg selv som en venn av Luis Suarez. Folk i England behandler han forskjellig fordi han er fra Uruguay; fordi han har hatt tidligere episoder som dette. Han vet veldig godt at det han har gjort var galt, men ti kampers utestengelse virker absurd, ute av proporsjoner og urettferdig. Det virker som folk som tar avgjørelsene har noe imot Luis Suarez, sa Reina ifølge The Guardian.