Det er vanskelig å forstå fotballjentenes rop om mer oppmerksomhet

Morten P kommenterer.

IMPONERER:  Norge er klar for kvartfinale mot Spania i kveld.  
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERER: Norge er klar for kvartfinale mot Spania i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å glede seg med fotballjentene og lagets prestasjoner i Sverige. Det er litt vanskeligere å forstå ropene om mer oppmerksomhet.

Man får den oppmerksomheten man fortjener.

I 1997, I en radiodebatt i forbindelse med EM-sluttspillet som ble delt mellom Sverige og Norge, provoserte jeg mange gjennom å si at grunnlaget for damefotballens interesse på det øverste nivået i Norge handlet om størrelsen på spillernes familier og vennekretser". Det var ingen antakelse tatt ut av løse lufta. Påstanden var basert på datidas gjennomsnittlige publikumstall delt på de respektive klubbenes spillerstaller pluss noen ekstra hoder for godviljens skyld.

I DAG, 16 år senere, registrer jeg at en av de framgangsrike jentene som møter Spania i kveld forleden konkluderte (i Aftenposten) den norske dametoppfotballens manglende oppslutning på nøyaktig samme måte. Og med tanke på den utviklingen vi har sett utenfor Norges grenser de senere årene betyr det at det ikke bare er litt som er gått galt her hjemme.

Det er veldig mye.

I BAKKANT AV 1-0 seieren over Tyskland i den siste gruppespillkampen sa landslagstrener Even Pellerud at fotballjentene ikke tas på alvor og derfor heller ikke får nok oppmerksomhet. Det første vil jeg påstå er direkte feil. Det andre er ganske naturlig. For det er ingen selvfølgelig sammenheng mellom anerkjennelse av prestasjon og oppslutning i det smale lag av folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer