FÅR KRITIKK: Brasilianske Nathan (nr.10) er klar for Chelsea. Han kommer fra Atlético Paranaense i hjemlandet. Her under en kamp for Brasil U20-lag i det søramerikanske mesterskapet. Foto: REUTERS / Andres Stapff / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Brasilianske Nathan (nr.10) er klar for Chelsea. Han kommer fra Atlético Paranaense i hjemlandet. Her under en kamp for Brasil U20-lag i det søramerikanske mesterskapet. Foto: REUTERS / Andres Stapff / NTB ScanpixVis mer

- Det er vanskelig å se hva han har gjort som gjør at han fortjener dette

Kritiserer Chelseas nye unggutt.

(Dagbladet): I går ble det bekreftet at det brasilianske talentet Nathan er klar for Chelsea fra 1. juli.

19-åringen beskrives som en offensiv midtbanespiller, som liker seg aller best som hengende spiss. Han skal ifølge rapportene være svært rask og ha et øye for mål.

Nathan Allan de Souza, som er det fulle navnet hans, koster Chelsea 4,5 millioner euro (snaut 38 millioner kroner), og kommer fra Atlético Paranaense i hjemlandet.

- Har vært dårlig Folk i Chelsea håper nå Nathan kan bli en ny Oscar - eller om de er heldige - en enda bedre spiller.

Det er imidlertid ikke alle som er veldig imponerte av den unge brasilianeren. Den engelske journalisten Tim Vickery, som bor i Brasil og er ekspert på sør-amerikansk fotball, forstår lite av overgangen.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor Chelsea ønsker å bruke så mye penger på ham. Han er en playmaker som er flink til å tre ballen gjennom, men selv om han gjorde det bra på U17-nivå, har han vært dårlig på U20-nivå. Det er vanskelig å se hva han har gjort den siste sesongen som gjør at han fortjener dette, sa Vickery til Talksport da ryktene rundt Nathan og Chelsea begynte å surre.

Eksperten har vanskelig for å se for seg Nathan på Premier League beste lag allerede neste sesong, og tror heller det går mot utlån til en av Chelseas samarbeidsklubber.

- Jeg tror han potensialt er mer aktuell som en førstelagsspiller for Vitesse Arnhem i Nederland, sier Vickery.

Håper å lære Nathan selv bryr seg sannsynligvis lite om Vickerys utspill. Til Chelseas hjemmeside sier han:

- Jeg er veldig fornøyd med å gå til Chelsea, de engelske mestrene, og jeg håper jeg kommer til å lære mye og utvikle spillet mitt.

19-åringen blir en av mange brasilianere på Stamford Bridge. I førstelagsstallen kan José Mourinho allerede velge mellom Ramires, Willian, Oscar og Filipe Luis, mens unggutta Wallace og Lucas Piazon er lånt ut.