VIL VINNE SERIEN: Ronny Deila har hatt stor suksess med Celtic. Nå går han og laget for seriemesterskapet. Foto:REUTERS/Russell Cheyne
VIL VINNE SERIEN: Ronny Deila har hatt stor suksess med Celtic. Nå går han og laget for seriemesterskapet. Foto:REUTERS/Russell CheyneVis mer

- Det er vanskelig å slå oss

Ronny Deilas Celtic er storfavoritter i Skottland.

Telemarkingen var full av optimisme etter onsdagens sterke 4-0-seier over Motherwell i den skotske ligaen. Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig scoret to av målene og bidro sterkt til at Celtic igjen klatret til topps på tabellen.

Deilas mannskap har i tillegg én kamp til gode på forfølgerne og er i meget god posisjon til å bli seriemestere. I tillegg er laget videre i begge de skotske cupene.

Etter onsdagens kamp ble Celtic-sjefen spurt om det er realistisk å tro at laget hans kan vinne både ligaen og de to hjemlige cupene denne sesongen. Svaret var krystallklart.

- Celtic kan vinne hver eneste kamp som spilles i Skottland. Vi er favoritter uansett hvem vi møter, hvor vi møter dem og sånn skal det være, sa Deila.

- Vi ønsker å være best, og nå har vi alt i egne hender, tilføyde han.

Må fortsette Aberdeen ligger i øyeblikket nærmest Celtic på tabellen. Ett poeng skiller lagene.

- Vi vet at det er mange kamper igjen. Vi må bare fortsette å prestere på samme måte som nå og vinne kamper, så får vi se om det blir spenning til siste slutt eller ikke, sa Deila.

- Fortsetter vi som i denne kampen skal det bli vanskelig å slå oss, supplerte han og sendte samtidig en solid advarsel til rivalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic står nå med 11 seirer på sine 13 siste kamper. De fire siste kampene har laget i tillegg holdt nullen.

Har funnet trygghet Deila innrømmer gjerne at han er tryggere i trenerrollen nå enn for bare noen måneder siden.

- Jeg er tryggere før kampene. Jeg føler meg mer komfortabel og stoler på laget i større grad enn tidligere. Vi vokser sammen og forstår bedre hva vi forventer av hverandre, sier telemarkingen.

Neste oppgave for Glasgow-klubben nå er ligamøtet med Ross County kommende helg.

(NTB)