- Det er vanskelig å spille fotball her, og det blir en krig

Målløst mellom Sogndal og Hønefoss. Se høydepunkter.

• Sogndal - Hønefoss 0-0

(Dagbladet): Sogndal åpnet serien med en overbevisende 4-0-seier mot Odd, og de ledet Tippeligaen før kveldens oppgjør mot Hønefoss.

Tonny Brochmann scoret to mål i Skien og ble nesten matchvinner igjen på Fosshaugane.

Etter 63 minutter fikk dansken en fin mulighet og skjøt upresset fra 18 meter. Forsøket gikk i tverriggeren og ned i bakken.

I TVERRLIGGEREN: Her sender Sogndals Tonny Brochmann ballen i tverrliggeren fra 18 meter.
I TVERRLIGGEREN: Her sender Sogndals Tonny Brochmann ballen i tverrliggeren fra 18 meter. Vis mer

Både Hønefoss og Sogndal skapte nok sjanser til å vinne kampen, men oppgjøret i Sogndal endte målløst.

- Det er vanskelige spilleforhold, og får ikke til det spillet vi ønsker. Det er litt tidlig på Fosshaugane, sier Henrik Furebotn.

- Det er en underholdende match, og hva som helst kunne skjedd i dag. Det kunne fort endt 3-3, sier Sogndal-trener Jonas Olsson.

Hønefoss spilte sin andre 0-0-kamp.

Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix
Foto: Alf Vidar Snæland / Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig å spille fotball her, og det blir en krig. Vi ender opp med ett poeng og der er okay, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smedrud.

Sjanse etter 12 sekunder Sogndal gikk rett i angrep på eget gress og Malick Mane kunne gikk hjemmelaget ledelsen etter bare 12 sekunder. Ulrik Flo la ballen inn i feltet til Mane som var godt plassert. Spissen bommet på ballen fra 10-11 meter, og Hønefoss slapp med skrekken.

Sogndal var gode i åpningen av kampen, men Hønefoss kom tilbake og hadde omgangens største sjanse. Etter 18 minutter skjøt Kenneth di Vita Jensen i stanga etter en 45-graders pasning ut i feltet.

Etter pause skapte begge lagene store sjanser. Tonny Brochmann scoret to mål i serieåpningen mot Odd, og var nære sesongens tredje etter 63 minutter.

Nesten for Mendy Dansken banket ballen i tverrliggeren fra rundt 18 meter.

Rundt kvarteret før slutt fikk Hønefoss en stor sjanse ved Remond Mendy. Spissen tok ned ballen på fint vis, men avslutningen fra god posisjon gikk håpløst utenfor.

Sogndal har dermed fire poeng etter to serierunder, mens Hønefoss har to poeng.