GIR SEG: Harry Kewell har drømt om å få med seg fotball-VM i Brasil, men innser at skader gjør det umulig. Dermed legger 35-åringen opp etter sesongslutt i den australske A-ligaen. Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters / NTB Scanpix
GIR SEG: Harry Kewell har drømt om å få med seg fotball-VM i Brasil, men innser at skader gjør det umulig. Dermed legger 35-åringen opp etter sesongslutt i den australske A-ligaen. Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Det er vanskelig. Fotballen er alt jeg kan.

Harry Kewell gir opp VM-spill og legger opp.

Den tidligere Leeds- og Liverpool-stjernen Harry Kewell avslutter karrieren når den australske A-ligaen er ferdigspilt neste måned.

Det bekreftet 35-åringen onsdag. Kewell spiller denne sesongen for Melbourne Heart. Veteranen håpet å spille seg i VM-form, men har igjen slitt med skader.

- Det er vanskelig. Fotballen er alt jeg kan. Jeg startet i fireårsalderen, ble profesjonell som 17-åring og har spilt 18 sesonger på seniornivå. Slik ting er blitt, føler jeg tiden er inne, sier Kewell om hvorfor han legger opp etter en begivenhetsrik karriere på fotballbanen.

Tidlig gjennombrudd I 2012 stemte fansen ham fram som tidenes beste australske fotballspiller. Han slo gjennom i Leeds United i 1996. Noen uker senere ble han tidenes yngste debutant for Australia. Totalt ble det 181 ligakamper og 45 mål for Elland Road-klubben.

To VM-sluttspill ble det på Kewell. I 2005 vant han mesterligaen med Liverpool. Han spilte bare 23 minutter i finalen mot Milan i Istanbul før han måtte ut med skade. Året etter ble Kewell FA-cupmester med Liverpool. Også i den finalen ble han byttet ut med skade.

Skadeplaget Og skader har dessverre preget den hurtige kantspillerens karriere.

- Om en ser tilbake, hender det jeg sitter sammen med kona og nære venner og tenker «hva om», sier Kewell.

- Jeg føler jeg forstår spillet. Og jeg lurer på hvor langt det kunne gått uten alle skadene.

(NTB)