Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er vanskelig her i Sölden. Det er få som virkelig gleder seg

Mowinckel klar for sesongstart.

SESONGSTART: Ragnhild Mowinckel har et klart mål om å forbedre fjorårets 15.-plass når verdenscupen i alpint starter med storslalåm i Sölden lørdag. Foto: EPA/VASSIL DONEV
SESONGSTART: Ragnhild Mowinckel har et klart mål om å forbedre fjorårets 15.-plass når verdenscupen i alpint starter med storslalåm i Sölden lørdag. Foto: EPA/VASSIL DONEV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragnhild Mowinckel har et klart mål om å forbedre fjorårets 15.-plass når verdenscupen i alpint starter med storslalåm i Sölden lørdag.

Formen kjennes bra, men likevel gleder hun seg ikke til en av sesongens aller tøffeste renn. Kjøringen på blåisen på Rettenbach-breen er en manndomsprøve for de fleste.

- Det er vanskelig her i Sölden, og jeg tror nok at det er få av løperne som stiller til start som virkelig gleder seg til dette rennet. Det blir en kamp om å overleve. Slik har det alltid vært her. Jeg har riktignok et bedre startnummer nå enn i fjor, så jeg tror det kan gjøre det litt enklere. Derfor er jeg optimist, sier Mowinckel til NTB.

Hun forteller om ekstra mye spenning før startskuddet går, eller første kvinne setter utfor.

- Det er mye spenning før vi skal i gang her. Jeg må innrømme at jeg merker det. Nå er jo alle nasjonene og løperne på plass. Jeg møter folk jeg ikke har sett på mange måneder, så da vet jeg at noe er på gang. For min del kjenner jeg litt på nervene allerede, men heldigvis er det et par dager til rennet. Det gjør at jeg har tid til å samle meg og gjøre meg klar, sier hun.

- Har oppkjøringen vært optimal?

- Forholdene på trening har vært litt for myke over alt, for det har snødd mye i Europa. Det innebærer at vi ikke har fått trent ordentlig, men det er like for alle. Jeg må være så ærlig at jeg innrømmer det. Oppkjøringen til rennet her lørdag har nok ikke vært ideell for noen. Det kan kanskje være positivt for rennet. En litt dårlig forberedelse kan gjøre at det blir bedre når det blir alvor, for det er den første gangen vi får et skikkelig hardt og godt underlag å kjøre på. Slik tenker i alle fall jeg om mine muligheter, sier Mowinckel.

- Hvor bra kan det bli for deg?

- Målet er å toppe plasseringen fra i fjor. Men det er vanskelig å spå noe. Jeg må nok ta det litt som det kommer, sier Ragnhild Mowinckel etter 15.-plassen fra i fjor. Hun legger til at det kommer til å bli full fres.

- Her gjelder det å få tatt ut alt fra første stavtak, understreker Ragnhild Mowinckel overfor NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!