- Det er vel bare «15 minutes of fame»

Keeper-Haugen (24) håper noen vil ha ham etter VM.

VM-HELT: Norges keeper Lars Haugen har skapt seg et navn ved storspill i VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
VM-HELT: Norges keeper Lars Haugen har skapt seg et navn ved storspill i VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lars Haugen (24) har stått som en levende vegg på veien mot VM-kvartfinale. Keeperhelten er klar for en travel aften mot Finland.

Haugen ble den store helten i den historiske seieren over Tre kronor i åpningskampen i VM i Slovakia. Utover mesterskapet har målvakten fortsatt storspillet. Redningsprosenten på 93,27 er fjerde best i VM.

- Det er ganske morsomt, men du kan bli litt blind av sånne tall. Jeg har hatt et utrolig bra lag foran meg, noe som kanskje de fleste andre keeperne ikke har hatt, sier Haugen til NTB.

Målvakten som ble vraket i Lørenskog og utleid til Manglerud Star sist sesong, har hjulpet laget til en sensasjonell kvartfinale. Storspillet mellom stengene har ført til at Norges burvokter har fått mye oppmerksomhet.

- Det har vært mye en periode, men det er vel bare «15 minutes of fame». Det er mange som vil prate med meg, men så lenge det er positivt, kan jeg ikke klage, forteller Haugen.

Ikke nervøs Torsdag spiller han sitt livs største kamp. Da venter Finland i kvartfinalen. Så langt i mesterskapet hadde de færreste trodd Norge skulle komme.

Målvakten har ingen problemer med å holde kontroll på nervene før møtet med finnene.

- Jeg var nok mer nervøs før Sverige-kampen. Da fikk jeg ikke sove, men etter det har jeg fått roet meg ned. Jeg er kommet inn i rytmen, sier Haugen.

Finnene ventes å fyre av skudd på skudd mot Norges mål, men sisteskansen er godt forberedt.

- Finnene er litt amerikanske i spillestilen. De skyter mye, går på mål og jobber inn returer. Vi må prøve å minimere feilene og få returene ut på siden. Det blir nok mye å gjøre, men det blir morsomt.

Stjerneskryt Backduoen Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs er glade de har en keeper de kan stole på.

- Han har vært veldig bra. Jeg hadde ikke sett ham spille så mye før, men han har overbevist meg. Det betyr absolutt alt å ha en bra keeper i VM, sier kaptein Tollefsen til NTB.

- En keeper er en stor del av et lag, og når han er trygg og full av selvtillit, sprer det seg til hele laget, mener Holøs.

VM-innsatsen kan også ha mye å si for Haugens framtid som ishockeyspiller. Han er på utkikk etter en ny klubb.

- Jeg prøver å tenke så lite som mulig på det nå. Jeg måtte skaffe meg en agent, men jeg har sagt ifra at jeg ikke vil høre noe før etter VM. Jeg får håpe noen har lyst på meg da.

Mange klubber i Norge har vist manglende vilje til å satse på norske målvakter. Haugen føler han har fått vist i VM at også norske keepere duger.

- Det synes jeg, og det er ekstra morsomt. Norske keepere kan de også. Klubbene vil selvfølgelig vinne, men de har innimellom vært litt for feige med å gi muligheten til en unggutt som vil opp og fram. Det er lettere å gi en 30 år gammel nordamerikaner sjansen. Da vet du hva du får. Klubbene har vært feige, men det kan også være nordmennene ikke alltid har tatt sjansen når den har bydd seg, mener Haugen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer