KRITISK: Stabæk-trener Henning Berg er langt ifra fornøyd med oppsettet i serieinnspurten. Foto: NTB/Scanpix
KRITISK: Stabæk-trener Henning Berg er langt ifra fornøyd med oppsettet i serieinnspurten. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Henning Berg kritisk til oppsettet

- Det er vel bare i Norge det går an å ha landslagspause før siste seriekamp

Treneren er alt annet enn fornøyd med at det nå er landslagspause før den siste serierunden i Eliteserien.

Stabæks 3-0-seier mot Odd på Skagerak Arena sørger for at det er full fyr i nedrykksstriden før siste serierunde i årets Eliteserie.

Hele fem lag kan rykke ned, men landslagspausen gjør at vi nå må vente to uker på å få svaret på hvem som skal følge Sandefjord ned i OBOS-ligaen.

Det er Stabæk-trener Henning Berg svært kritisk til, og frykter at troppen hans vil lide som følger av dette.

- Vi spiller mot Strømsgodset i neste runde. En veldig viktig kamp for oss. Vi får se hvor mange spillere vi har igjen etter at de skal på landslaget alle sammen, sa en tydelig frustrert Henning Berg til Eurosport etter kampen.

- Det er vel bare i Norge det går an å ha landslagspause og spillere borte de 14 dagene før siste seriekamp, og du skal holde deg i ligaen. Men sånn er opplegget, fortsatte han.

Saken fortsetter under bildet.

JUBEL: Stabæk-spillerne sikret tre livsviktige poeng mot Odd søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
JUBEL: Stabæk-spillerne sikret tre livsviktige poeng mot Odd søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Ikke heldig

Stabæk har flere unggutter som skal ut å reise med aldersbestemte landslag de neste ti dagene, og Berg krysser fingrene for at det ikke kommer til å påvirke den kommende og altavgjørende kampen mot nedrykksrival Strømsgodset lørdag 24. november på Nadderud.

- Jeg vet ikke hvem som har bestemt det, men det er klart at det er ikke heldig for oss hvert fall, og sikkert ikke heldig for de andre lagene som har landslagsspillere heller. Men det får vi ikke gjort noe med nå. Vi kan bare håpe, be og tro at de kommer helskinnet tilbake og friske og raske.

- Vi har spillere som skal spille i Spania på tirsdag og vi har en viktig kamp den lørdagen. Det er ingen ideell situasjon, men vi er bare nødt til å håndtere det best mulig, sier treneren videre, før han fortsetter:

- Timingen er ikke bra. Hvilken liga i verden er det som har landslagspause før siste serierunde, når du kjemper for å holde deg, spør han seg.

- Sportslig sett er det helt «koko», konkluderer den tidligere Manchester United- og Blackburn-spilleren.