- Det er vel Juventus som er favoritt som vanlig

Per Bredesen tror de regjerende seriemestrene gjentar bedriften fra i fjor.

 IGJEN:  Juventus kunne forrige sesong slippe jubelen løs da seriegullet var sikret. Det tror Per Bredesen de kan denne sesongen også. Foto:  EPA / MAURIZIO BRAMBATTI / NTB Scanpix
IGJEN: Juventus kunne forrige sesong slippe jubelen løs da seriegullet var sikret. Det tror Per Bredesen de kan denne sesongen også. Foto: EPA / MAURIZIO BRAMBATTI / NTB ScanpixVis mer

Per Bredesen tror både Milan og Inter hever seg, men holder regjerende seriemester Juventus som knapp favoritt.

Serie A-sesongen innledes til helgen. Juventus er blitt seriemester to år på rad. «Den gamle damen» fra Torino har reist seg mesterlig etter kampfiksing (degradert til nivå to) og svake plasseringer på øverste nivå.

- Det er vel Juventus som er favoritt som vanlig. Mye av forklaringen til oppturen er Giuseppe Marrotta (generaldirektør) og Fabio Paratici (sportssjef). De gjorde det veldig bra i Sampdoria, og før det i Venezia den gangen jeg fikk Runar Berg dit. De har bygget opp et solid Juventus-lag, forklarer den tidligere Milan-stjernen Per Bredesen.

I 1957 ble gutten fra Borre i Horten italiensk seriemester med Milan. Bredesen ble den første, og er fortsatt den eneste, nordmann som har vunnet «Lo Scudetto».

Pirlo-tabbe Han mener Milan gjorde en stor tabbe da de lot veteranen Andrea Pirlo gå til Juventus foran 2011/12-sesongen.

- Jeg sa det tidlig til mine kontakter i Milan at det dummeste dere gjør, eller har gjort, er å selge Pirlo til Juventus. Han er en fenomenal midtbanespiller. De skulle aldri solgt Pirlo. Han blir nok god i år også. Jeg kjenner ikke trener Antonio Conte personlig, men han er veldig dyktig. På benken er han jo helt vill, sier Bredesen til NTB om Juves vinnerduo.

Under sine år i Italia ble han ofte kalt «Il Varechina» (den blendahvite). Fortsatt blir «signor Piero» Bredesen gjenkjent under sine årlige turer til Italia.

- Hva med Milan?

- Det er slutt på de store overgangene. Om det skyldes økonomi eller ikke, er ikke godt å si. I fjor begynte de veldig dårlig, men endte på tredjeplass. Jeg vil ikke si at de er favoritter. Laget må heve seg. Milan og også Inter blir med blant de beste sammen med Juventus, sier Bredesen.

Kan ikke bli verre Inter skuffet voldsomt sist sesong. Den blå delen av Milano endte på en svak niendeplass.

- De var veldig dårlige. Det kan ikke bli verre enn det var. Presidenten (Massimo Moratti) er voldsom stor Inter-fan. Han har også mye penger. Jeg tror han kommer til å styrke laget før overgangsvinduet stenger. Da vil også Inter blande seg inn i teten, sier Bredesen.

Fjorårstoer Napoli er han spent på.

- Det er vanskelig å bedømme. De var gode i fjor, men Cavani blir savnet etter at han ble solgt til PSG. Spørsmålet er om de klarer å bli like bra. Fiorentina har også et godt lag denne sesongen, sier den tidligere Italia-proffen.

Hjemlengsel gjorde at han dro hjem etter seriegullet i 1957. Milan overtalte ham imidlertid til å spille i europacupsemifinalen mot Manchester United. Bredesen spilte også for Lazio, Udinese, Bari og Messina.

(NTB)