PERS:   For Karoline Bjereklig Grøvdal.  Foto: NTB Scanpix
PERS: For Karoline Bjereklig Grøvdal. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det er veldig deilig å ha tatt VM-kravet såpass tidlig

Grøvdal VM-klar med krefter igjen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp sin beste 5000 meter noen gang under Bislett Games og klarte VM-kravet. I mål hadde hun krefter på lager.

Langdistanseløperen, som fyller 25 år søndag, ble klokket inn til sterke 15.15,18 etter en meget sterk sisterunde på Bislett torsdag. Det var personlig rekord med over ni sekunder og godt under kravet til VM i Beijing i august.

- Det er veldig deilig å ha tatt VM-kravet såpass tidlig. Det gir trygghet og betyr at jeg slipper å jage kravet resten av sesongen. Og ekstra gøy var det å føle at jeg hadde såpass mye krefter igjen, sa Grøvdal.

For feig Hun våget ikke henge på de beste fra start torsdag, men fant sitt eget tempo underveis. I etterpåklokskapens lys kunne 24-åringen vært enda mer offensiv.

- Jeg var litt for feig til å være med på det hardeste kjøret, og med én runde igjen hadde jeg masse krefter, konstaterte hun.

Bak den sterke sisterunden ligger det mye treningsinnsats.

- Jeg har jobbet mye med å få fram den finishen jeg viste i dag, og jeg har absolutt blitt både sterkere og raskere. Det er godt å vite at man har det siste giret. Det må man ha for å være med i dette gamet, sier hun.

Det gir grunn til å tro på en ytterligere forbedring av persen senere i sesongen.

- Målet mitt er å komme ned mot 15 blank, og det tror jeg absolutt er mulig, smilte hun.

Flere VM-distanser Sikkert er det likevel ikke at hun løper 5000 meter i VM.

- Jeg kommer nok til å prøve meg på kravet på 3000 meter hinder og 10.000 også, så får jeg ta et valg på hvilken distanse jeg skal løpe når det nærmer seg. Det blir uansett et luksusproblem, sa Grøvdal.

I tiden som kommer er det forberedelser til VM som teller. Samtidig håper hun den sterke sjuendeplassen på Bislett kan åpne noen nye dører.

- Nå skal jeg legge inn en treningsperiode og forhåpentligvis løpe 5000 meter i flere Diamond League-stevner.

(NTB)