VANT: Tarjei Bø vant verdenscupsprinten i Holmenkollen i dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VANT: Tarjei Bø vant verdenscupsprinten i Holmenkollen i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Det er veldig kult å vinne på hjemmebane

Tarjei Bø vant sprinten i Holmenkollen.

(Dagbladet): Tarjei Bø opprettholder den gode formen etter å ha tatt VM-gull på fellesstart i Nove Mesto tidligere denne måneden.

Med to plettfrie serier og ti treff var seieren i boks for 24-åringen, som tok sin første på hjemmebane i dag.

- Det er veldig kult. Jeg hadde et mål om å vinne ett løp i helga, og det klarte jeg. Det blir kult med jaktstart, sier den alltid like glade Tarjei Bø til NRK. I dag var smilet hakket bredere enn vanlig.

Tidelen foran Verdenscupleder Martin Fourcade er sulten på å beholde den ledelsen etter at han kom til kort flere ganger i VM. I dag skjøt franskmannen to bom, men hadde en strålende langrennstid, og kom i mål bare èn hundredel bak Tarjei Bø.

Bø hadde et tidlig startnummer, og måtte vente en stund på å få seiren sikret. Men det var bare Fourcade som var nærmest.

- Det kjennes fantastisk å ha tidelene på sin side. Jeg hadde marginene på min side på det siste VM-løpet og i dag, sier Bø til NRK.

På lørdagens jaktstart går han ut samtidig med Fourcade.

- Han er en bedre langrennsløper enn meg nå. Jeg får prøve å ta han i spurten, slik som andre nordmenn har gjort, sier Bø og sikter til Hegle Svendsens spurtseier mot Fourcade i VM.

- Stemmer ikke Ole Einar Bjørndalen åpnet lovende med en feilfri liggende skyting, men sprakk totalt på stående. Da fikk veteranen fra Simostranda hele tre bom.

- Det stemmer ikke om dagen, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Tarjei Bøs lillebror, Johannes Thingnes Bø, debuterte i verdenscupen i dag. 19-åringen, som har sju junior-mesterskapsmedaljer, bommet en gang på stående skyting, og klarte ikke å hevde seg i toppen. Det klarte heller ikke de øvrige norske, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjøntegaard eller Lars Helge Birkeland.

VM-kongen Emil Hegle Svendsen deltok ikke i dagens sprint på grunn av sykdom. Det vil si at han heller ikke starter i jaktstarten lørdag.

STEMMER IKKE: Ole Einar Bjørndalen får det ikke helt til å stemme denne sesongen, heller ikke i Holmenkollen i dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STEMMER IKKE: Ole Einar Bjørndalen får det ikke helt til å stemme denne sesongen, heller ikke i Holmenkollen i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer