Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er veldig rart om han går inn fra start mot Liverpool

Wayne Rooney kan miste storkampen.

SPILLEKLAR: Anthony Martial kan få sin debut mot Liverpool i kveld. Øyvind Alsaker blir overrasket om han spiller fra start. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
SPILLEKLAR: Anthony Martial kan få sin debut mot Liverpool i kveld. Øyvind Alsaker blir overrasket om han spiller fra start. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

• Følg Manchester United - Liverpool i Dagbladets Fotballstudio fra 18.30!

(Dagbladet): For en gangs skyld spiller Manchester United og Liverpool kveldskamp i Premier League. Rivaloppgjøret er som alltid svært viktig for begge lag, men spesielt managerne Louis van Gaal og Brendan Rodgers.

- Det er alltid ulike situasjoner klubbene befinner seg i når de går inn i kamper. Det farger alltid forhåndsomtalen. Begge lag har hatt ok poengfangst, men egentlig ganske dårlige prestasjoner bak seg. Det er en trend som har vart siden april. Det er spørsmålstegn bak begge managerne. Det er spesielt før akkurat dette møtet. At det er mer fokus på managerne enn klubbene, sier TV 2-kommentaror Øyvind Alsaker.

Bør unngå tap Louis van Gaal har stjålet overskriftene flere ganger den siste uka. Det har gått rykter om misnøye i troppen, og selv uttalte han i går at han ikke er noen «diktator» i garderoben. Brendan Rodgers har også fått det vanskeligere på jobb etter hjemmetapet for West Ham sist. Alsaker tror begge managerne føler presset.

- Lagene spiller veldig sjeldent uavgjort, det er interessant. Det er nok et resultat begge sikkert kunne velge. Liverpool mer enn United selvfølgelig. Men det skjer nesten aldri. Jeg vil si at det er brutalt å tape hjemme for Liverpool for van Gaal. For Liverpool er det å tape her ganske vanlig. Men at det ikke blir med mange mål er viktig. Han (Brendan Rodgers) tåler ikke kollapser som mot Stoke (1-6) og West Ham (0-3). Jeg tror ikke Rodgers skal ha et stygt tap her, sier Alsaker.

Wayne Rooney var ikke med resten av troppen på spillerhotellet i går. Dermed startet ryktene om at han var ute til kveldens kamp. Det er ikke brekreftet, men mye tyder å at han sliter med en hamstring-skade. Det skriver Manchester Evening News.

- Da er begge tierne ute (Phillippe Coutinho er ute for Liverpool journ.anm.). Det gir Liverpool større muligheter. Liverpool var relativt mer svekket med Henderson, Coutinho og Lallana ute. De mangler løpskraft og kreativitet. Med Rooney ute balanserer det. Det blir kult å se hva van Gaal gjør i mål og på topp. Det er de to plassene som har vært problemene i sommer. De har manglet matchvinnere foran og bak slik de hadde for bare et år siden i van Persie og de Gea. Det har vært mye støy og problemer på de to plassene, sier Alsaker.

- Det er ofte slik at det laget som treffer med inngang og taktikk gjerne går seirende ut her. I fjor var et unntak da Liverpool var det beste laget og tapte 0-3. Dette er to managere som har prøvd seg mye fram. Nå mangler sannsynligvis nøkkelspillere som tvinger fram taktiske grep. Jeg er veldig spent på hvordan det slår ut og hvem som lykkes best, utdyper Alsaker.

Fellaini på topp? Rapporter tyder på at Marouane Fellaini går inn på topp i stedet for Rooney i kveldens kamp. I tillegg kan van Gaal velge nykommeren Anthony Martial.

- Han har vært med landslaget og knapt hatt en trening. Det er veldig rart om han går inn fra start her. Det vil overraske meg. Men van Gaal har hevet innpå 19-åringer før. Det er kanskje litt skummelt å gjøre det med en nykommer. Fellaini er en mulighet. Memphis Depay kan sikkert også spille framme, sier Alsaker.

David de Gea gjorde helomvending etter transfer-sagaen som ikke gjorde ham til Real Madrid-spiller på overgangsvinduets siste dag. I stedet skrev han under ny kontrakt med Manchester United bare dager etterpå. Mye tyder på at han står i mål i kveld.

- Jeg trodde han vill stå før han signerte. Jeg er styrket i den troen nå. Han var jo spøkelse i fjor. Han reddet alt som kom. Balotelli kunne hatt tosifret antall mål om han hadde lyktest der. Han vil gi laget et løft bare å være tilbake mellom stengene, sier Alsaker.

18.30 får vi alle svarene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling